Monica Pop, detalii cutremurătoare despre cancerul care îi amenință viața: ”Eu supraviețuiesc…”

Publicat: 05 iul. 2023, 11:00 Autor: Camelia Vedete

Cu speranța că-i va încuraja pe bolnavii de cancer să nu renunțe la luptă, Monica Pop a relatat detalii cutremurătoare despre modalitățile prin care ea a încercat să iasă învingătoare, după ce a primit diagnosticul de cancer la colon. 

Monica Pop a ales să facă publice detalii despre boala ei pentru a-i încuraja pe cei care trec prin aceeași situație. Medicul oftalmolog a trecut prin momente cumplite, dar a trăit mereu cu speranța că va învinge boala.

Am vorbit public, adesea, despre boala mea. Am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite (”boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare”). În loc de a fi informați corect că e o boală severă, dar tratabilă. Și nu de puține ori.. vindecabilă!

Eu supraviețuiesc de ani în urmă unui cancer de colon, cu patru operații până acum (și mai urmează), tratamente chimioterapice variate. În afară de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare a externării. Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv. Atât operator, cât și ca medicație oncologică. Inclusiv acum!

Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea. Să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc. De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici, de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare”, a scris Monica Pop pe pagina ei de Facebook.

Cine este soțul Monicăi Pop și ce salariu câștigă

Mircea Pop are o meserie de cercetător care a necesitat multe studii și pricepere. Cu toate astea, el are un venit lunar de trei ori mai mic decât soția lui. Pe cât de expusă publicului este viața oftalmologului Monica Pop, pe atât de discretă este viața soțului ei, Mircea.

Cuplul s-a căsătorit în urmă cu 40 de ani. Ei au împreună o fată care este profesor de limba franceză la un liceu privat din București. Despre Monica Pop știe toată lumea că este managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Soțul ei, Mircea Pop, lucrează ca inginer chimist și cercetător științific în chimie organică. El este angajat la Centrul de Chimie Organică “C.D. Nenițescu” care aparține de Academia Română.

Potrivit celei mai recente declarații de avere care a fost publicată de Monica Pop, pentru anul 2020, există diferențe mari între veniturile celor doi. Dacă ea încasează un salariu lunar de aproape 15.000 de lei pe lună, soțul acesteia primește de trei ori mai puțin, respectiv 5.000 de lei.

Publicat: 05 iul. 2023, 11:00 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă
×