Monica Gabor, mai mândră ca niciodată! Ce profesie și-a ales Irina Columbeanu: „Îmi doresc să…”

Publicat: 12 dec. 2022, 12:55 Autor: Camelia Vedete

Monica Gabor, mai mândră ca niciodată! Irina Columbeanu și-a ales deja drumul în viață. Fiica fostului cuplu Monica Gabor – Irinel Columbeanu trăiește de câțiva ani buni în Statele Unite ale Americii. Acolo este alături de mama ei și a primit o educație aleasă.

În vârstă de 15 ani, Irinuca este elevă eminentă în clasa a X-a la Malibu High School, iar rezultatele școlare și activitățile în care se implică le aduc multă mândrie părinților ei. Deși în copilăria timpurie Irinuca avea mai degrabă înclinații artistice. Ea este pasionată de pictură, iată că la vârsta adolescenței, activitățile ei sunt mai apropiate de zona de științe.

Monica Gabor, mai mândră ca niciodată!

Irinuca participă des la activități extrașcolare și concursuri de robotică și face parte dintr-o organizație numită „Boys and Girls Club of Malibu”. Alături de echipa ei, adolescenta a participat anul acesta la un seminar de robotică. În cadrul căruia elevii au asambat 20 de roboți care ar trebui să devină ajutor în recuperarea copiilor cu tulburări cerebrale, din cadrul programului STEM.

STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) este un program care aduce împreună știința, tehnologia, ingineria și matematica.

Acest program îi ajută pe tineri să învețe nu doar abilități STEM, ci și valoarea empatiei și importanța de a avea un impact pozitiv în viața cuiva. Pentru acest eveniment, adolescenții noștri au fost mai mult decât dispuși să se trezească la ora 5:30 dimineața. Pentru a-și dedica întreaga duminică acestui proiect. S-au îndrăgostit de acest program. Și solicită să fie incluși atunci când are loc vreun eveniment.”, a declarat, pentru The Malibu Times, Violet Way, directoarea organizației „Boys & Girls Club of Malibu Teen Center”.

Irina Columbeanu, intervievată de jurnaliștii de la The Malibu Times

În cadrul evenimentului, fiica lui Irinel Columbeanu a stat de vorbă și cu jurnaliștii locali și avut doar cuvinte frumoase la adresa activității în care se implică, scopul nobil al acesteia și întreaga ei echipă.

„De fiecare dată când particip la astfel de evenimente, plec plină de încântare, pentru că fac parte dintr-un proiect care schimbă în bine viețile copiilor. De asemenea, capăt cunoștințe pe care altfel nu le-aș fi învățat. În aproximativ două-trei ore, au fost construite zeci de mașini și asta doar pentru că ne-am unit cu toții determinarea și abilitățile, lăsând deoparte orgoliile”, a spus Irina Columbeanu pentru The Malibu Times.

Irina Columbeanu și-a ales drumul profesional și visează să salveze vieți

La vârsta de 15 ani, Irina Columbeanu pare că și-a găsit menirea și activitățile în care se implică acum au legătură cu viitorul ei profesional.
Deși în urmă cu ceva timp, tatăl ei dezvăluia că fiica lui își dorește să devină avocat, iată că în prezent, Irinuca vrea să aprofundeze știința medicinei și să salveze vieți.

Îmi doresc să devin chirurg cardiotoracic sau neurochirurg, iar pentru a realiza acest lucru sunt mereu în căutarea de noi oportunități STEM, pentru a-mi spori cunoștințele în domeniu și pe care sper să le folosesc pentru a salva vieți, într-o bună zi. Mă prefăceam că mașina pe care o construiam era pacientul meu și, cu fiecare pas pe care îl făceam, îmi imaginam că eram mai aproape de a salva o viață. Lucru pe care îl făceam atât în realitate, cât și în imaginația mea.”, a povestit Irina Columbeanu.

Atât Monica Gabor cât și Irinel Columbeanu sunt mândri de realizările fiicei lor, mai ales într-o țară străină, în care nu s-a mai bucurat de notorietatea părinților ei și a reușit în continuare să se facă remarcată prin propriile eforturi.

Nu de puține ori, mama ei și-a arătat admirația ce i-o poartă fiicei sale, chiar și în mod public.

„Sunt binecuvântată să-ți fiu mamă”, scria Monica Gabor într-o postare de pe contul ei de instagram.

Ce planuri de viitor și-a făcut Irina Columbeanu în Statele Unite, la doar 14 ani

Prioritățile Irinei Columbeanu s-au schimbat de când s-a mutat în Statele Unite, alături de mama ei, Monica Gabor. Deși are doar 14 ani, activititățile pe care le desfșoară acum sunt demne de ”oameni mari”.

Au trecut mai bine de doi ani de când Irina Columbeanu s-a mutat alături de mama ei, în America. Fetița a rămas peste Ocean după ce ambii părinți au luat această decizie în ceea ce o privește. Irinel Columbeanu a fost cel care a precizat că a acceptat această schimbare pentru ca fiica lui să aibă parte de un viitor mai bun decât cel pe care l-ar fi avut în România.

Iar acomodarea s-a făcut foarte rapid! Irina este fericită acolo și prioritățile ei s-au schimbat foarte mult.  Ea s-a implicat în multe proiecte la școală și se află printre primii elevi la învățătură.

Acum are14 ani și a decis să se pregătească pentru meseria de avocat. Tatăl ei a lăudat-o pentru ambiția ei. Dar și pentru că și-a făcut planuri serioase de viitor.

Irina Columbeanu și-a ales meseria de viitor

Irina este o adevărată domnișoară. Merge la concursuri, e hotărâtă să îmbrățișeze cariera de avocat. Participă ca avocat la simularea unor procese, «mock trial», de fapt asta înseamnă, un proces simulat cu juriu, avocat, victimă, acuzat. Ce m-a impresionat e ca ea a participat în calitate de avocat al unei țări precum Japonia.

Știu că a avut succes, iar pledoaria ei a fost apreciată de cei care erau prezenți acolo. Studiază deja de pe acum. Are note foarte bune. Nu mi-a spus de ce a ales această meserie, nu știu dacă a fost influențată de ceva anume, de cineva. Dar știu că pentru ea învățatul e cea mai mare pasiune. E un spirit de competitivitate foarte mare în clasa ei, mă bucur mult pentru ea, sunt foarte fericit”, a dezvăluit Irinel Columbeanu pentru click.ro.

Publicat: 12 dec. 2022, 12:55 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă