Modelul acesta a fost concediat de L’Oreal. Iti dai seama ce este in neregula cu ea?

Publicat: 01 Sep. 2017, 20:55 Beauty & Style

Modelul acesta a fost concediat de L’Oreal. Numele ei este Munroe Bergdorf si este transsexual. La inceputul saptamani, se bucura de un contract cu celebra firma de cosmetice. Dar fericirea si reusita de a deveni primul transsexual care lucreaza cu o companie mare nu a durat. Munroe Bergdorf a fost concediata.

Modelul acesta a fost concediat de L’Oreal din cauza a ceea ce a postat pe internet. Mai exact, aceasta a scris pe contul ei de Facebook ca toti oamenii albi sunt rasisti. Compania L’Oreal a aflat acest lucru si a anuntat ca va inceta colaborarea cu modelul Munroe Bergdorf.

„Sincer, nu am energia necesara pentru a vorbi despre violenta rasiala a oamenilor albi. Da, a tuturor oamenilor albi”, a scris modelul transsexual Munroe Bergdorf pe Facebook.

Modelul acesta a fost concediat de L’Oreal

Modelul acesta a fost concediat de L'Oreal. Iti dai seama ce este in neregula cu ea?„Pentru ca multi dintre voi nu va dati seama sau refuzati sa recunoasteti ca existenta, privilegiul si succesul vostru se datoreaza pe spatele, sangele si moartea a oamenilor de culoare. Intreaga voastra existenta e imbibata in rasism. De la micro-agresiuni pana la terorism, voi ati construit schitele pentru aceste orori.

Puteti sa ma vedeti cand veti realiza ca rasismul nu se invata, ci e mostenit si transmis mai departe prin privilegiu. In momentul in care oamenii albi vor incepe sa recunoasca faptul ca rasa lor este cea mai violenta si asupritoare de pe pamant, atunci vom putea sta de vorba”, a mai exprimat modelul transsexual Munroe Bergdorf pe Facebook.

Modelul acesta a fost concediat de L'Oreal. Iti dai seama ce este in neregula cu ea?Compania L’Oreal a emis un comunicat de presa in care sustine ca vorbele angajatei lor nu se potrivesc cu valorile companiei. „L’Oreal sustine diversitatea si toleranta catre toti oamenii, indiferent de rasa, istorie, trecut, sex sau religie. Campania L’Oréal Paris True Match este o reprezentare a acestor lucruri si ne mandrim cu diversitatea de ambasadori care ne reprezinta.

Consideram ca toate comentariile modelului Munroe Bergdorf nu se potrivesc cu valorile noastre. Din aceste motive, suntem nevoiti sa renuntam la colaborarea cu ea. Ramanem in continuare pe celebrarea diversitatii si a ruperii acestor bariere in frumusete”, se arata in comunicatul emis de firma de cosmetice, informeaza yahoo.com.

Modelul acesta a fost concediat de L’Oreal

Modelul acesta a fost concediat de L'Oreal. Iti dai seama ce este in neregula cu ea?Decizia concedierii nu i-a picat bine modelului care, desi a fost ales ambasador in ciuda orientarii sexuale si a pielii de culoare, a fost concediata din cauza a ceea ce crede si traieste pe pielea ei zi de zi. Munroe Bergdorf sustine ca nu este just faptul ca a fost data afara dupa ce si-a spus parerea despre rasism, parere bazata pe propriile sale trairi.

Modelul acesta a fost concediat de L'Oreal. Iti dai seama ce este in neregula cu ea?„Stai nemiscata si zambeste pentru o campanie de beauty pentru diversitate. Dar nu vorbi despre faptul ca lipsa de diversitate este din cauza rasismului. Dar nu vorbi nici despre radacinile rasismului. Te va costa locul de munca. Acest brand tine doar la bani, atat. Va rog sa boicotati L’Oreal Paris. Nu va pot spune cat sunt de dezamagita de intreaga echipa legat de cele intamplate”, a replicat pe Twitter mesajul.

Cuvintele ei s-au viralizat imediat si mai multe femei i-au luat apararea lui Munroe Bergdorf. Acestea sustin ca L’Oreal este ‘un gunoi’ pentru ca sunt impotriva rasismului, dar nu accepta ca este un subiect important de discutii si in prezent.

Publicat: 01 Sep. 2017, 20:55 Beauty & Style
Pe aceeași temă