Mircea Radu, acuzat că și-ar fi falsificat declarația de avere? De la ce ar fi pornit totul

Publicat: 16 Sep. 2020, 11:02 Vedete

Celebrul prezentator Mircea Radu, care a făcut furori la ”Din Dragoste”, este acum director de comunicare al TVR. Acum, vedeta este acuzată că și-ar fi falsificat declarația de avere.

De asemenea, Mircea Radu este și consilier al Doinei Gradea, iar luna trecută Sindicatul Român al Jurnaliștilor a solicitat ANI și DNA să cerceteze neconcordanțele flagrante din declarația de avere a prezentatorului. Apoi, Mircea Radu a declarat că și-ar fi falsificat declarația de avere, spunând că pentru emisiunea ”Down The Road-Aventura”, suma primită ar fi fost de 112.74 lei, față de cea declarată prima oară, 64.670 lei.

”MediaSind TVR cere conducerii TVR demiterea de urgență a lui Mircea Radu din toate funcțiile deținute în TVR, iar Comisiilor de specialitate ale Parlamentului demararea unei anchete privind condițiile în care s-a încheiat un asemenea contract plătit cu sume discreționare din bani publici”, se arată într-un comunicat remis de Mediasind în data de 15 septembrie, arată Click.

Mircea Radu a fost numit consilier al șefei TVR. Care sunt atribuțiile prezentatorului TV

Mircea Radu trebuie să se ocupe acum și de proiecte editoriale și de imagine ale televiziunii publice.

„Mi s-au dat nişte emisiuni, vreo cinci, care sunt pe post, să mă uit şi să îmi spun părerea despre ele. Să mă uit la o emisiune în ansamblul ei, dar şi în detaliu. Adică de la pachetul grafic şi decor, până la prezentatori, la ţinuta lor, la prezenţă, la formatul emisiei, ce este bun şi ce ar putea fi îmbunătăţit. Ce înţeleg eu că trebuie să fac şi de ce am acceptat: să primesc informaţii, să le înţeleg, să evaluez nevoile TVR, pentru a îndruma în vederea obţinerii unor rezultate de comun acord stabilite. Să apreciez care sunt punctele forte şi provocările”, a spus Mircea Radu pentru Pagina de Media.

”Pun umărul la construirea unei imagini care să transmită încredere, profesionalism și succes. Sunt probleme cu imaginea de 15 ani, nu de acum.

Din poziția mea de consilier nu am cum să iau măsuri. Doar analizez, în baza a 25 de ani de performanță, am discernământ să analizez o situație și să concluzionez. Asta e tot ce pot să fac”, a continuat Mircea Radu.

 

Publicat: 16 Sep. 2020, 11:02 Vedete
Pe aceeași temă