Familia Regala din Marea Britanie reuseste sa isi sporeasca averea aproape din orice!
Regina Elisabeta a II-a, alaturi de ceilalti membri din Familia Regala, a dovedit pana acum ca poate pune in practica tot soiul de metode ingenioase prin care sa faca bani. Totul pe langa averile lasate mostenire sau asa-zisele alocatii regale de care se bucura.
In fiecare an, monarhia britanica ajunge sa cheltuie aproape 300 de milioane de lire pentru a sustine stilul de viata privilegiat de care au parte apropiatii familiei, cu vacantele exotice, garderoba de lux, bijuteriile sau intretinerea proprietatilor uriase.
Pe parcursul anilor, Regina Elisabeta a II-a a gasit tot soiul de metode prin care sa sporeasca averea Familiei Regale. Chit ca suna ca un soi de gluma, monarhii reusesc sa faca bani din aproape orice!
Spre exemplu, in anul 2013, aproximativ 2.500 de persoane din Marea Britanie au primit o instiintare prin care erau anuntati ca Familia Regala are dreptul sa caute minerale pretioase in pamant, pe proprietatea lor. Printre acestea se numara depozitele de calcar, carbune, ghips, ardezie sau aur. Totodata, regalii detin tot aurul si argintul din Marea Britanie.
Chiar si vantul le aduce bani in conturi acestora. In 2016, regalitatea britanica a castigat 31 de milioane de dolari, doar din afacerile cu vantul. Aceasta modalitate moderna a fost pusa in practica de catre Regina, in ceea ce priveste energia regenerabila, de sase ani incoace, potrivit BBC.
Nu mai reprezinta un secret pentru nimeni ca Regina Elisabeta a II-a iubeste foarte mult animalele, in special caii. Si pentru acest hobby, Majestatea Sa a reusit sa gaseasca o metoda prin care sa genereze sume uriase. Pentru ca detine „The Ascot Racecourse”, in anul 2016 aceasta afacere i-a adus 5,1 milioane de dolari. Caii pe care ii detine sunt majoritatea pur sange si, pana si calul ei preferat, pe nume Frankel, are o taxa pentru imperechiere de 200.00 de dolari. In ultimii 30 de ani, caii i-au adus Reginei 9,4 milioane de dolari.
Nu foarte multa lume stie ca Familia Regala din Anglia detine toata coasta britanica. Companiile eoliene platesc foarte mult ca sa fie lasate sa contruiasca acolo ferme de vant, si doar in 2017, acest lucru le-a adus 66,3 milioane de dolari.
Pana si fauna de pe anumite proprietati este a lor. Mai exact, tot ce inoata in raul Tamisa, cum ar fi lebedele, balenele, delfinii sau sturionii, apartin Familiei Regale. Acest lucru dateaza, prin lege, inca din anul 1324, si a fost promulgat de catre Regele Edward al II-lea, fiind o regula pastrata pana in momentul de fata.
(sursa: uk.businessinsider.com)