Meteorologii anunță zile caniculare, cu temperaturi de 38 de grade Celsius

Publicat: 10 aug. 2019, 14:21 Autor: Simona Ciao.ro
Meteorologii anunță zile caniculare, cu temperaturi de 38 de grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenționare cod galben de caniculă.

Meteorologii anunță zile caniculare. AVertizarea intră în vigoare pentru cea mai mare parte a țării. Meteorologii anunță alte trei zile de caniculă, de duminică până marți, cu temperaturi de 38 de grade.

Potrivit ANM, valul de căldură va pesista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni și marți în toate zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Meteorologii anunță zile caniculare

Meteorologii anunță zile caniculare

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate până spre 37 – 38 de grade, duminică în sud-vestul țării, iar luni și marți în vest, nord-vest și local în sud.

Pe arii restrânse, nopţile vor fi tropicale, cu temperaturi minime care nu vor coborî sub 20 de grade. Sâmbătă, în sud și vest disconfortul termic va fi ridicat și pe spații restrânse va fi caniculă.

Prognoză specială pentru Capitală: 4 zile de caniculă, cu 35-36 de grade Celsius

Nici capitala nu scapă de caniculă. ANM a emis, sâmbătă, o prognoză specială pentru Capitală, meteorologii avertizând că bucureștenii vor avea parte de caniculă până marți inclusiv, cu temperaturi maxime de 35 – 36 de grade.

Valul de căldură va pesista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) și marți (13 august), când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Sâmbătă (10 august) și duminică (11 august), temperatura maximă va fi de 34 – 35 de grade, iar luni (12 august) și marți (13 august), va fi de 35 – 36 de grade.

Temperatura minimă va fi cuprinsă între 18 și 22 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat.

Publicat: 10 aug. 2019, 14:21 Autor: Simona Ciao.ro
Pe aceeași temă