Meteo România: iarna se întoarce! Țara va fi lovită de furtuni și grindină

Publicat: 09 Mar. 2020, 11:41 Arhiva

Situația meteorologică nu este una tocmai favorabilă pentru români. Iarna își intră din nou în grații încă din luna martie a acestui an.

Meteo România. În ultima perioadă, temperaturile din termometre ba scad, ba cresc. Iar acest lucru provoacă instabilitate atmosferică, fiind resimțită de oameni, cauzând dureri de cap și stări neplăcute. Schimbările bruște de temperatură pot cauza pe termen lung dispoziția cetățenilor.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis către un public o informare meteorologică valabilă de pe 8 martie, ora 16, până pe 10 martie, ora 23. Astfel că, în toată țara va ploua, vor fi descărcări electrice și grindină.

Meteo România. INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 08 martie, ora 16 – 10 martie, ora 23

Fenomene vizate: ploi în general moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică;

Zone vizate: jumătatea de sud a țării

În intervalul menționat va ploua în toată țara, iar în jumătatea de sud, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat 35…40 l/mp. În regiunile sud-estice, temporar instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină.

La munte, mai ales la altitudini de peste 1700 m, precipitațiile vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

Notă: În cursul zilei de marți (10 martie) în regiunile estice, sud-estice și sud-vestice vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 45…55 km/h și izolat 60 km/h.

Publicat: 09 Mar. 2020, 11:41 Arhiva
Pe aceeași temă