Meteo alert. Ninsori, viscol și precipitații în weekend

Publicat: 25 Dec. 2020, 12:57 Arhiva

Meteorologii au emis o nouă informare meteorologică pentru zilele ce vor urma. Specialiștii transmit faptul că în anumite zone vor fi precipitații, vânt ce va sufla cu putere, ninsori și viscol, potrivit ANM.

Informare meteorologică

Interval de valabilitate: 26 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 10:00

În intervalul menționat la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură. Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia și Muntenia, vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Vântul se va intensifica treptat, iar duminică (27 decembrie), local va atinge la rafală viteze în general de 40…50 km/h.

Cod galben de ceață în jud. Vrancea și în jud. Iași

Valabil de la 25 decembrie, ora 11:00, până la 25 decembrie, ora 14:00

In zona : Județul Vrancea: Focșani, Mărășești, Vulturu, Odobești, Gugești, Vânători, Țifești, Tătăranu, Bolotești, Garoafa, Milcovul, Gologanu, Vârteșcoiu, Golești, Câmpineanca, Răstoaca, Slobozia Ciorăști, Biliești;
Județul Iaşi: Iași, Tomești, Holboca, Ciurea, Miroslava, Popricani, Voinești, Comarna, Valea Lupului, Schitu Duca, Ungheni, Rediu, Bârnova, Golăiești, Aroneanu, Țuțora;

Se vor semnala : local ceață care va determina scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 25 Dec. 2020, 12:57 Arhiva
Pe aceeași temă