Imagini șocante! Uraganul Laura a lovit America: ”Se aude mugetul furtunii şi suntem aproape de momentul critic”

Publicat: 27 Aug. 2020, 16:17 Arhiva

Uraganul Laura face ravagii în Statele Unite ale Americii. Potrivit meteorologilor, rafalele de vânt ajung și până la 240 de kilometri pe oră. Autoritățile au declarat cod roșu de vreme severă în mai multe zone.

Nivelul oceanului a început să crească, iar acesta poate ajunge chiar și până la șase metri, fapt ce ar putea însemna inundații de proporții, în zona unde furtuna va lovi. Jumătate de milion de oameni au primit ordin de evacuare, deoarece au șanse mici de supraviețuire. Totuși, chiar dacă semnalele au fost transmise, multe persoane au ales să rămână în locuințe și să își apere gospodăriile, cu riscul că ar putea să își piardă viața.

“Ne aflăm aici într-o zonă ceva mai adăpostită, aşa că nu înfruntăm furtuna în toată puterea sa, dar ochiul urganului chiar este aproape. Se aude mugetul furtunii şi suntem aproape de momentul critic aici, pentru cei care au rămas şi sunt baricadaţi în casele lor. E greu să mă ţin pe picioare. Cred că mă retrag de aici şi-ţi dau legătura”, a spus Martin Savidge, corespondentul CNN.

Uranagul Laura ar putea omorî mii de oameni. Autoritățile au cerut evacuare de urgență

Ciclonul tropical ar putea mătura mii de locuințe, iar odată ce ”furtuna monstruoasă” se va dezlănțui, viețile umane vor fi puse în pericol. Toate localităţile de pe coasta Golfului Mexic s-au pregătit de momentul zero, în care Uraganul Laura va lovi.

“Trebuie să înţelegeţi, vorbim despre o revărsare adusă de furtună din care nimeni nu are scăpare”, spune John Bel Edwards, Guvernator Louisiana.

″În niciun caz nu poţi fi sigur că vei supravieţui, dacă locuieşti în Rita şi mai rămâi, azi, în zonele pentru care a fost emis ordin de evacuare”, a mărturisit Benjamin Schott, meteorolog, Serviciul Naţional de Meteorologie, arată știrileprotv.ro.

Imaginile surprinse în cursul acestei zile sunt de-a dreptul șocante!

Publicat: 27 Aug. 2020, 16:17 Arhiva
Pe aceeași temă