Mesajul lui Raed Arafat, după ce ieri a fost înregistrat un nou număr-record al îmbolnăvirilor: ”Situația este încă într-o dinamică crescătoare”

Publicat: 12 Jul. 2020, 12:14 Arhiva

Raed Arafat, secretarul de stat, a făcut noi precizări, după ce în urmă cu o zi s-a înregistrat un nou număr-record al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus pe teritoriul României.

Ieri, România a înregistrat un număr-record: 698 de persoane confirmate cu noul coronavirus în doar 24 de ore, și 24 de decese din cauza virusului. Astăzi, secretarul de stat Raed Arafat a făcut noi precizări pentru români, susținând că în prezent ne aflăm într-o dinamică crescătoare care nu se află sub control. Ne confruntăm cu o transmitere comunitară, dar și cu noi focare care apar săptămânal în România. Săptămâna viitoare vor fi ședințe pentru stabilirea unor noi măsuri. Zonele unde există o concetrare mai mare de cazuri sunt București, Argeș, Dâmbovița, Galați și Brașov.

De asemenea, în ultima săptămână, multe persoane au plecat din spitale, chiar dacă sunt infectate cu noul coronavirus sau sunt asimptomatici.

„Aceste date ne spun că situaţia este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există şi transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot şi ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri”, a declarat şeful DSU, la TVR, arată Adevărul.ro.

Raed Arafat: „Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricţii, nu este discutată în acest moment intenţia resticţionării din nou”

Până acum, nu sunt luate în calcul măsuri restrictive, dar de săptămâna aceasta se vor face analize amănunțite, având în vedere că suntem pe finalul stării de alertă.

„Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricţii, nu este discutată în acest moment intenţia resticţionării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanţare şi de purtare a măştii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere. Vorbim astăzi de peste 230 de pacienţi aflaţi în terapie internsivă, 24 de decese, ce provind din secţiile de terap inten. Având în vedere faptul că numărul pacienţilor internaţi în stare gravă rămâne la fel sau creşte, chiar dacă, din păcate, unele persoane decedează, înseamnă că vin altele în locul lor, că nu coborâm sub 240 în ultimele zile. Deci asta înseamnă că odată cu creşterea numărului de cazuri, va creşte numărul de persoane internate în secţiile de terapie intensivă, ceea ce pune presiune pe sistemul sanitar”, a mai spus Raed Arafat.

Publicat: 12 Jul. 2020, 12:14 Arhiva
Pe aceeași temă