Mesajul lui Donald Trump către susținătorii săi: ”Duceți-vă acasă, vă iubim”

Publicat: 07 Jan. 2021, 08:57 Arhiva
Mesajul lui Donald Trump către susținătorii săi: ”Duceți-vă acasă, vă iubim”

Președintele în funcție, Donald Trump, a transmis un mesaj, pe Twitter, în care îndeamnă susținătorii săi care au recurs la proteste violente la Capitoliu să meargă acasă, în pace. Acesta face din nou referire la presupuse „fraude la alegeri”.

“Vă cunosc durerea, știu că sunteți dezamăgiți. Am avut alegeri care ne-au fost furate. A fost o victorie uriașă și toată lumea știe, în special cealaltă tabără, dar trebuie să mergeți acasă acum. Trebuie să avem pace, trebuie să avem lege și ordine, să respectăm minunații noștri oameni din cadrul legii și ordinii.

Nu vrem ca nimeni să fie rănit. Este o perioadă foarte grea. N-a mai fost niciuna la fel, în care un astfel de lucru să se întâmple, în care să ne ia totul, de la mine, de la voi, de la țara noastră. Acestea au fost alegeri fraudate, dar nu putem intra pe mâna acestor oameni. Trebuie să avem pace.

Mergeți acasă, vă iubim, sunteți foarte speciali, ați văzut ce se întâmplă, felul cum alții sunt tratați, într-un mod foarte rău. Dar știu cum vă simțiți. Așa că, mergeți acasă, și mergeți în pace”, a declarat Donald Trump.

Cabinetul lui Trump ia în calcul suspendarea acestuia din funcția de președinte

Planul, care are șanse mici de reușită, a început să fie discutat miercuri, după asaltul susținătorilor președintelui în exercițiu asupra Capitoliului, notează jurnaliști ai CNN, ABC News și CBS News. El presupune invocarea celui de-al 25-lea amendament al Constituției, pentru îndepărtarea unui președinte considerat inapt pentru a-și îndeplini funcția.

Ar fi o sancțiune dureroasă, dar mai degrabă simbolică, ținând cont că mandatul lui Trump se încheie oricum pe 20 ianuarie. Postul de televiziune CNN a anunțat primul că secretarii cabinetului poartă discuții pe această temă. Jurnalista Margaret Brennan de la CBS News a precizat, la rândul său, că discuțiile nu au ajuns deocamdată la un rezultat concret.

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a susținut un discurs, marți seara, în care îi cerea lui Donald Trump să iasă public și să le spună susținătorilor să pună capăt haosului.

Clădirea Capitolului în care se desfășura ședința în care Congresul urma să valideze alegerea lui Joe Biden, a fost ocupată marți de susținători ai președintelui în funcție, Donald Trump. Unii dintre congresmeni, pe cale să fie evacuați, s-au baricadat în birouri. Situația tensionată din SUA i-a făcut pe unii dintre aceștia să vorbească despre „o încercare de lovitură de stat.”

Sursa foto Arhiva Ciao

Publicat: 07 Jan. 2021, 08:57 Arhiva
Pe aceeași temă