MasterChef Marilena Oprisanu a invatat sa reduca din caloriile sarmalelor. La ce trucuri apeleaza in bucatarie

Publicat: 13 feb. 2017, 12:15 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
MasterChef Marilena Oprisanu a invatat sa reduca din caloriile sarmalelor. La ce trucuri apeleaza in bucatarie

Fosta concurentă MasterChef, Marilena Oprișanu, este atenta la alimentatia ei si a celor din jur. S-a facut nutritionist si bucatar personal tocmai pentru a preda mai departe tot ce a invatat despre nutritie.

Marilena Oprisanu a acordat un interviu pentru femeia.ro in care a vorbit despre alimente si cum gateste ea.

„Dacă cititoarele își doresc o schimbare în hrana de zi cu zi, le propun să înceapă prin excluderea sandvişurilor cu şuncă şi caşcaval şi a zahărului.
Vor constata după un timp că îşi vor recăpăta gusturile. Papilele gustative vor redescoperi aromele alimentelor şi se vor reeduca astfel obiceiurile alimentare. În acel moment, organismul va găsi singur alimentele înlocuitoare, în funcţie de propriile nevoi nutritive reale.

Din fericire, există şi în România modalităţi şi ingrediente naturale pentru prepararea dulciurilor sănătoase. Putem folosi făinuri din migdale, cocos, seminţe de dovleac, iar ca alternativă la zahăr, putem folosi un îndulcitor sănătos cum este extractul de Stevia rebaudiana. Este important de ştiut că acest extract poate fi folosit cu condiţia să aibă calitatea originară a steviei, nu imitaţii, care de obicei au gustul amar. Cu răbdare, experienţă şi o îndrumare adecvată, putem să ne bucurăm de savoarea tuturor dulciurilor preferate.

Nu tot ce este tradiţional este sănătos; de aceea, în nutriţia internaţională există curentul readaptării tradiţiei la principiile nutritive sănătoase.

Gătesc des sarmale, dar reinterpretate. Înlocuiesc orezul cu quinoa sau cu orez integral, iar carnea de porc o înlocuiesc cu tofu afumat. În felul acesta, reduc caloriile şi reuşesc să-i dau preparatului un gust românesc.

Rumenirea

Este o tehnică foarte des folosită în bucătărie și presupune obținerea unei cruste caramelizate, apetisante și ușor crocante la suprafața alimentelor. Se realizează la temperaturi situate între 150 și 250 de grade Celsius și are rolul de a intensifica culoarea și gustul alimentelor”, a spus fosta concurentă MasterChef Marilena Oprișanu.

Afla mai multe aici!

Publicat: 13 feb. 2017, 12:15 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă