
Marilena Oprisanu a acordat un interviu pentru femeia.ro in care a vorbit despre alimente si cum gateste ea.
„Dacă cititoarele își doresc o schimbare în hrana de zi cu zi, le propun să înceapă prin excluderea sandvişurilor cu şuncă şi caşcaval şi a zahărului.
Vor constata după un timp că îşi vor recăpăta gusturile. Papilele gustative vor redescoperi aromele alimentelor şi se vor reeduca astfel obiceiurile alimentare. În acel moment, organismul va găsi singur alimentele înlocuitoare, în funcţie de propriile nevoi nutritive reale.

Nu tot ce este tradiţional este sănătos; de aceea, în nutriţia internaţională există curentul readaptării tradiţiei la principiile nutritive sănătoase.

Rumenirea
Este o tehnică foarte des folosită în bucătărie și presupune obținerea unei cruste caramelizate, apetisante și ușor crocante la suprafața alimentelor. Se realizează la temperaturi situate între 150 și 250 de grade Celsius și are rolul de a intensifica culoarea și gustul alimentelor”, a spus fosta concurentă MasterChef Marilena Oprișanu.
Afla mai multe aici!