Mărturiile cutremurătoare ale unui bărbat, după ce s-a vindecat de infecția cu COVID: „Vedeam cum colegi de salon plecau în saci. Îmi era frică să adorm”

Publicat: 21 Nov. 2020, 15:28 Arhiva
Mărturiile cutremurătoare ale unui bărbat, după ce s-a vindecat de infecția cu COVID: „Vedeam cum colegi de salon plecau în saci. Îmi era frică să adorm”

Un pacient bolnav de coronavirus a făcut declarații cutremurătoare despre zilele în care a fost internat într-un salon ATI alături de alți pacienți infectați. Din fericire pentru acesta starea lui de sănătate este bună, însă povestește că imaginile din spital îl vor bântui toată viața.

Pentru bărbatul de 43 de ani, totul a început pe data de 15 octombrie, când și-a dat seama că este bolnav. După ce zile întregi starea lui de sănătate se deteriora a primit rezultatul pozitiv al testului pentru coronavirus. Tot atunci a fost internat în Spitalul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală. După doar câteva ore de la internare bărbatul a fost transferat la ATI și conectat la aparatul de oxigen.

„Îmi era frică să adorm”

„Când am ajuns acolo, m-a apucat frica de moarte. Mi-a fost extrem de greu să respir cu ea și după mai multe încercări, am făcut un atac de panică și mi-am smuls masca. A trebuit repede să învăț să mă sincronizez cu aparatul de ventilat, să respir în același ritm cu el. Tot din cauza fricii, medicii nu au reușit să-mi găsească venele pentru montarea celor două catetere. Parcă trăiam un coșmar”, a dezvăluit bucureșteanul, potrivit Libertatea.

Gabriel își aduce aminte cu groază de acele momente, mai ales de faptul că nu putea dormi noaptea din cauza zgomotelor aparatelor care încercau să țină pacienții în viață.

De departe cel mai greu moment a fost acela în care vedea cum colegii lui de salon mor și sunt scoși de pe secție în saci.

„După două zile de la intubare, pacienții decedau. Erau scoși în sac, iar tu vedeai toată scena din primul rând! Acele imagini mă vor bântui toată viața. Era imposibil să rămâi optimist, să speri că vei trăi și că nu vei fi tu următorul pe care-l vor băga în sac”, a mai mărturisit fostul pacient-covid.

Cum se simte bărbatul după infectarea cu Covid-19

După o săptămână petrecută pe secția de ATI, Gabriel a fost externat. Bărbatul are în continuare nevoie de oxigen, deoarece boala i-a afectat plămânii, iar oboseala se instalează la cel mai mic efort, potrivit spynews.ro

„La început nu am crezut în această pandemie. Am crezut că se exagerează. Sunt sincer. Mereu mi-am spus că dacă o să mă îmbolnăvesc, o să fac o simplă răceală. Așa că purtam o mască timp de cinci zile. O țineam ghemotoc în buzunar”, a mai spus Gabriel Rotaru.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 21 Nov. 2020, 15:28 Arhiva
Pe aceeași temă