Confesiunea tulburătoare a unui giurgiuvean vindecat de COVID-19: „Cred că am îmbătrânit cu 20 de ani cât am stat în spital…”

Publicat: 20 Aug. 2020, 14:14 Arhiva
Confesiunea tulburătoare a unui giurgiuvean vindecat de COVID-19: „Cred că am îmbătrânit cu 20 de ani cât am stat în spital…”

Un bărbat din Giurgiu care s-a vindecat recent de COVID-19, a acceptat să povestească, sub anonimat, despre despre experiența traumatizantă prin care a trecut pe parcursul celor trei săptămâni în care a fost infectat cu virusul ucigaș.

„Totul a început acum o lună și jumătate…”, își începe povestea giurgiuveanul

„Stăteam într-o cameră de maxim 12 metri pătrați, doi inși, cu gratii la ușă…”

„A fost, însă, groaznic. Practic, simptomele pe care le-am avut au durat doar două zile. Am avut febră, frison, timp de două zile… A treia zi, nu mai aveam absolut nimic. Cu toate astea, am decis să merg la spital. Acolo mi-am făcut testul (n.r. testul PCR), mi-am făcut o radiografie la plămâni, iar medicul de gardă de la Urgențe mi-a spus că am o pneumonie interstițială, și, așa cum v-am spus, mi-am făcut și testul.

Mi-au dat un tratament, niște medicamente, asta se întâmpla pe la ora 9… La ora 4 (n.r. ora 16,00) mi-a ieșit rezultatul: POZITIV la COVID 19! Două ore mai târziu, la ora 6, m-au internat! Am ajuns într-o cameră, dintr-o clădire unde un apropiat al familiei mele, fost cadru sanitar, lucra prin 1977, când a terminat școala, renovată, cu gratii la ușă!

Stăteam într-o cameră de maxim 12 metri pătrați, doi inși, cu gratii la ușă, baie în capătul holului… Seara, ne încuiau ca pe animale, la ambele uși…Să nu fugim! Le-am tot spus asistentelor că ne simțim ca la pușcărie, să nu mai facă asta, că nu suntem nebuni să ieșim afară… răspundem penal dacă ieșim afară… Calvarul ăsta a durat 11 zile… să te duci la toaletă la capătul holului, o singură cabină de baie…Credeți-mă, cred că am îmbătrânit cu 20 de ani cât am stat în spital…

După 11 zile, alte două teste, tot pozitiv…dar m-au externat, am mers acasă, unde am mai stat alte șapte zile, în izolare, și, în a cincea zi, am ieșit negativ…

E greu la spital… În plus, din cauza tratamentului foarte puternic (sincer, nu prea știu ce tratament am primit) mi-am nenorocit stomacul, ficatul…

Nu ar fi ăsta un capăt de țară, dar cel mai tare te afectează situația asta din punct de vedere psihic…După ce am ieșit de acolo, mi-au trebuit două săptămâni să îmi revin! Simțeam că mă doare tot corpul, nu știam ce am…

Din fericire, niciun contact al meu nu s-a îmbolnăvit…Iar eu am tot sperat, după primele două zile, spuneam într-una că eu nu am COVID, eu am pneumonie! Nu se poate, mi-au ieșit analizele greșit…Am repetat testul a treia zi, și a ieșit pozitiv, începusem să îmi pierd și mirosul, deci nu mai era de glumă!”, își mai amintește bărbatul, potrivit cancan.ro

„Nu este deloc de glumă cu acest coronavirus”

În continuare explică faptul că nu înțelege unde s-a infectat cu virusul, însă după părerea sa, cel mai probabil de la locul de muncă, unde au mai fost cazuri confirmate.

„Am crezut că am luat de la mare, am fost câteva zile plecat, dar nu… Dar a fost mai mult ca sigur de la locul de muncă! Ce vreau să transmit, însă, este că nu este deloc de glumă cu acest coronavirus. Nu știi ce formă faci, poți face una ușoară, medie sau, Doamne ferește, una gravă, care să dea, la propriu, cu tine jos! Eu am avut norocul unei forme ușoare, spre medie, pentru că aveam și acea pneumonie.”

Cât despre modul în care au fost tratați, ca pacienți, de către angajații spitalului… 

Sunt angajați și angajați…Veneau dimineața asistentele, își făceau treaba – tratament, tensiune, temperatură, EKG etc -, apoi, spre orele prânzului, venea doctora, vorbea puțin cu tine și cam atâta…Seara mai venea o asistentă seara, îți mai dădea dacă mai aveai ceva de luat ca tratament…Dacă aveai nevoie, aveai un număr de telefon la care să suni…dacă îți era rău sau ceva…”, a mai declarat giurgiuveanul vindecat de COVID 19.

Publicat: 20 Aug. 2020, 14:14 Arhiva
Pe aceeași temă