Mărturia cutremurătoare a unui bolnav de COVID: ”Când se elibera un pat, nu dura 5 minute şi era ocupat cu alt pacient”

Publicat: 04 nov. 2020, 14:16 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Mărturia cutremurătoare a unui bolnav de COVID: ”Când se elibera un pat, nu dura 5 minute şi era ocupat cu alt pacient”

Spitalul „Victor Babeş” Timişoara a făcut publică mărturia unui pacient care a fost infectat cu noul coronavirus. Acesta a povestit momentele de groază prin care a trecut, dar și despre felul în care oamenii îi privesc atunci când află că au avut temuta boală.

Mesajul unui fost pacient care a stat 12 zile internat în spital începe cam așa: „Dragi prieteni. Pentru cei care nu mai cred, vă spun eu, virusul există. Dacă ai noroc faci formă uşoară. Însă nu toţi avem acest noroc, eu am simţit-o pe pielea mea. Da, am fost pozitiv. Confirmat în 19.10.2020. Da, am fost internat 12 zile la Victor Babeş. A fost un adevărat coşmar: 12 zile de spitalizare plus 5 de izolare, în total 17 departe de fetele mele. Am trecut cu bine datorită medicilor extraordinari de la Victor Babeş, adevăraţi îngeri”.

Prietenii virtuali l-au întrebat dacă „e chiar aşa naşpa? Chiar sunt pline spitalele?”, iar acesta le-a explicat:  „Da! E , iar spitalele sunt pline. Am fost 10 în salon. Când se elibera un pat, nu dura 5 minute şi era ocupat cu alt pacient. Am avut 4 zile grele, cu oxigen suplimentar. 4 zile în care cu greu m-am ridicat pe marginea patului. Dar am trecut cu bine datorită celor de la V. Babeş. Aveţi grijă de voi. Respectaţi regulile: Mască, dezinfectant, spălat pe mâini, distanţare”.

Acesta ţine să precizeze că „bolnavii Covid, cei care au trecut prin boală, nu au râie. Nu au Sida. Au avut o boală virală. Luată la magazin, la benzinărie sau pe stradă”, adăugând că bolanii nu s-au îmbolnăvit „pe centură”.

Când trebuie să ne testăm de coronavirus. Semnele care ne trimit la medic urgent!

În prezent, nu numai simptomele unei răceli sau gripe ne pot duce cu gândul la COVID, ci şi problemeledin sfera digestivă.

„De fiecare dată când avem o simptomatologie respiratorie sau digestivă și ne gândim că ar putea să intre în discuție o infectare cu coronavirus e clar că trebuie să fie și testare. Este clar că e nevoie de testare pentru toți cei care au simptome și e nevoie ca acești oameni să fie monitorizați prin intermediul medicului de familie. De câte ori e vorba de lipsă de gust și miros, dureri musculare și simptomatologie de gripă, trebuie să ne testăm”a spus dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Capitală, potrivit stiripesurse.ro.

 

Sursă foto: Arhiva Ciao

Publicat: 04 nov. 2020, 14:16 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă