Mărturia cutremurătoare a medicului Horia Trăilă de la Spitalul din Mioveni: ”Colegii îmi spun: Nu mai putem, suntem rupţi, avem şi noi familii!”

Publicat: 05 Aug. 2020, 14:49 Arhiva
Mărturia cutremurătoare a medicului Horia Trăilă de la Spitalul din Mioveni: ”Colegii îmi spun: Nu mai putem, suntem rupţi, avem şi noi familii!”

Managerul Spitalului din Mioveni atrage atenţia asupra lipsei acute de personal din unitatea sanitară. Totodată Dr. Trăilă este îngrijorat din cauza colegilor săi care sunt suprasolicitați.

Managerul şi medicul Horia Trăilă a vorbit în cadrul unui interviu despre situația din spitalul în care lucrează. Acesta povestește faptul că din luna aprilie nu a avut nici măcar o zi de concediu. Ziua lui de muncă are 12 ore şi vine şi în week-end la spital. Cea mai mare problemă, care îi extenuează pur şi simplu pe medicii care încă lucrează acolo, este faptul că sunt extrem de puţini. Şi asta într-un judeţ aflat în topul cazurilor de covid 19, potrivit mediafax.ro

În spitalul vechi destinat pacienţilor infectați cu noul coronavirus, aflat imediat lângă clădirea nouă, lucrează numai 3 medici infecţionişti, la 67 de paturi.

Mai sunt 7 paturi de ATI, pentru pacienţii aflaţi în stare critică, numai că nu există ati-şti. Ar fi nevoie de cel puţin 9 astfel de specialişti!

Problemele nu se opresc aici! Medicul spune că mulţi pacienţi nu înţeleg că situaţia actuală impune condiţii speciale de muncă. De multe ori după câteva ore în combinezon ţi se face rău, spune Dr. Trăilă, şi trebuie să te refaci cu o perfuzie.

”Obosiţi e puţin spus, suntem extenuaţi. Ne-am făcut deja datoria, nu mai putem, suntem rupţi, avem şi noi familii. Aceşti oameni sunt eroi şi sunt nişte eroi care au parte de multe înjurături. Nu poţi să vii la ei cum vii într-un spital normal, la salon, cum sună soneria, nu poţi, pentru că de fiecare dată trebuie să te echipezi. Unii dintre ei spun, vai, dar nu ne-a prins vena din prima, este foarte greu în momentul în care ai combinezon, ai două perechi de mănuşi, ai ochelari, dacă porţi şi ochelarii tăi, după aceea ai şi ochelari de protecţie, şi vizieră, se aburesc imediat din cauza măştii, foarte greu vezi. Nu mai ştim de unde să luăm oameni, dacă se contaminează un procent mic, efectiv nu mai avem de unde să luăm oameni să-i înlocuim!”, a declarat medicul Horia Trăilă, managerul spitalului din Mioveni.

Publicat: 05 Aug. 2020, 14:49 Arhiva
Pe aceeași temă