Marius Damian, povestitorul de la „America Express”, are 3 copii și o familie superbă: „Sunt un om fericit”

Publicat: 19 nov. 2023, 10:56 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete

Marius Damian, povestitorul de la „America Express”, are 3 copii și o familie superbă: „Sunt un om fericit”. Marius Damian este vocea blândă și plină de cunoștințe generale cu care telespectatorii „America Express” s-au familiarizat în cadrul competiției, odată cu personajele care fac echipă pe traseu.

Actor de profesie, Marius Damian împarte scena de la Teatrul Odeon alături de soția lui, și ea actriță, iar acasă au împreună o familie frumoasă, din care au rezultat trei copii, toți având nume din patru litere: Radu, Ilia și Mina.

Născut la Focșani, povestitorul de la „America Express” este de meserie actor de teatru și film, scenarist, dramaturg, caricaturist și membru al Academiei Popas.
Dincolo de pasiunea pentru artă, familia este locul în care simte că funcționează cel mai bine.

În urmă cu doi ani, Marius Damian vorbea deschis despre familia lui și cei trei copii ai săi, într-un interviu pentru adevarul.ro.

„E o familie în care fiecare mai are de învăţat câte ceva de la celălalt. Radu, fiind mai mare, deja s-a aşezat pe o direcţie, a artelor frumoase, şi îl urmărim ceva mai detaşaţi, căci pubertatea are nevoie de un spaţiu de căutare. Ilia şi Mina sunt două fete năzdrăvane, energice şi pline de inițiative care, şi când eşti praf cu oboseala, e bine să le ţii sub observaţie, căci se pot lăsa, încă, cu pereţi pictaţi cu uleiurile lui tata sau cu experimente în baie în care ingredientele de bază sunt săpunurile lui mama. Mama e un spirit cu totul aparte. O actriţă emblematică a generaţiei, aş zice. O artistă, căci are şi alte veleităţi. Iar ca mamă şi soţie… e o bucurie. E bine să nu o superi totuşi, căci e o leoaică tânără iubirea. Sunt un om fericit.”

Actorul Marius Damian, despre influența părinților în viețile copiilor: „Noi le influenţăm destinele până la un anumit punct”

Într-o familie cu doi părinți artiști, așteptările ca și copiii să preia același traseu în viață ar putea părea firești.
Totuși, Marius Damian nu-și dorește să-și îndrume copiii spre direcția aleasă de el, în ciuda faptului că cei mici sunt fascinați de meseria părinților lor și nu de puține ori îi și imită.

„Copiii sunt impresionaţi de ceea ce facem, da. Le place şi au vizibil pornirea de a ne imita. Fie pe mami, fie pe tati. Dar, dacă cineva m-ar întreba dacă le-aş face actriţe, actori, m-aş mai gândi. Oricum ar fi, noi le influenţăm destinele până la un anumit punct. Restul, e un mister, o taină, pe care fiecare trebuie s-o descopere. De un lucru sunt convins: fiecare are un bănuţ cu care poate cumpăra lumea. Un bănuţ primit de sus”, a povestit Marius Damian. Citește tot articolul aici.

Publicat: 19 nov. 2023, 10:56 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă