EXCLUSIV | Marina Almășan, despre noua carte de călătorii + Cum a fost în Finlanda la Moș Crăciun. Ce tipsuri de vacanță a oferit cititorilor

Publicat: 30 mai 2023, 14:58 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Marina Almășan, despre vizita la Moș Crăciun în Laponia, în călătoria ei! Vedeta a avut parte de peripeții, una dintre ele fiind faptul că Moș Crăciun… abia a primit-o! Noroc cu legitimația de presă!

Marina Almășan, despre vizita la Moș Crăciun în Laponia! Prezentatoarea tv și-a lansat în weekend, la târgul de carte de la Romexpo, volumul “În căutarea lui Moș Crăciun”.

Vedeta tv a pregătit multe surprize pentru invitații ei, tombole, proiecții inedite, și chiar și pe Moș Crăciun!

Marina Almășan i-a dus palincă lui Moș Crăciun, în Laponia

Într-un interviu exclusiv pentru CIAO.RO, îndrăgita prezentatoare tv ne-a dezvăluit cum i-a fost călătoria în Laponia, dar mai ales întâlnirea cu Moș Crăciun care, suprinzator, inițial nu prea a vrut stea de vorbă cu ea. Marina a reușit -l cucerească însă cu o palincă și cu povestea călătoriei ei în Finlanda.

În căutarea lui Moș Crăciun… A câta carte? Care e povestea ei?

A 17-a. E mult, e puțin? La “limbarița” mea – care nu se manifestă numai la televizor ! – cred că nu e încă “prea mult”! 😂😂  Povestea cărții a pornit de la pofta mea de iarnă, total nesatisfăcută de clima planetei, aflată într-o permanentă încălzire. Am tânjit dupa zăpadă și…am plecat după ea în Laponia! Odată cu Laponia însă am profitat și am vizitat și Finlanda, țara care o adăpostește de fapt pe cea “a lui Moș Crăciun”.

Scrisul și călătoritul, două din pasiunile dvs. Care vă bucură sufletul mai tare?

În ultima vreme le-am legat și bucuria a fost, de fiecare dată, dublă. Călătoresc, ca să scriu și asta dă și un sens hoinărelii mele: la urma urmei, am atâția conaționali care n-au ieșit niciodată din țară, sau, dacă au facut-o, n-au mers mai departe decât la greci, la bulgari sau la turci, așa că mă bucur să-i pot plimba eu virtual, povestindu-le propriile mele călătorii, și o fac într-o manieră firească, plină de umor, oferindu-le în același timp o avalanșă de informații utile.

„Legitimația de presă face minuni chiar și în “Țara lui Moș Crăciun”!”

Peripeții în Laponia? Una notabilă?

Ce poate fi mai notabil decât întâlnirea cu însuși Moș Crăciun?!? După ce am înfruntat o coadă de vreo două ore (noroc că vacanța copiilor se terminase, altfel mă prindea noaptea stând la cozile interminabile ale pământenilor care vor să se holbeze la Moș!), am fost primite – eu și colega mea, Elena, fotoreporterul “delegației” noastre – de amabilul Moș Crăciun, care a petrecut un timp dublu față de cel alocat oficial unui turist oarecare.

Ba, în plus, a și permis fotografierea și filmarea dialogului nostru de către Elena, și nu doar de către “Elf”-ul casei, cel responsabil cu pozele ( legitimația de presă face minuni chiar și în “Țara lui Moș Crăciun”!)  Auzind că va deveni “copertă de carte” și subiect de Jurnal de călătorie, Moșul “s-a muiat” și a devenit foarte volubil, a conversat cu noi și m-am bucurat să-i ofer chiar o mini-palincă, adusă de mine din România, special pentru această întâlnire “de gradul 3”!

Cât timp vă ia să pregătiți bagajul de călătorie? Ce nu vă lipsește niciodată din el?

Am ajuns la un soi de “automatism”. Îl pot face și trezită din somn, ba chiar și cu ochii închiși! La această performanță am ajuns după ani buni de făcut “liste”. Era horror când plecam cu Victor și cu copiii în vacanțe, căci tot bagajul cădea mereu în grija mea și țin minte că aveam câte 4 liste distincte, interminabile, care mă căpiau.

Ce nu lipsește niciodată din bagajul de călătorie al Marinei Almășan?

Acum e simplu, lista e una, mi s-a fixat în cap, deschid șifonierul și…încep să îndes în valiză, conform listei-standard, întipărită în minte. Rar mi se întâmplă să mă întorc cu vreo haină nepurtată! … iar de lipsit, nu lipsesc niciodată iPadul și trusa de medicamente!

Tipsuri pt călătorii?

Mă amuză o “regulă nescrisă” a voiajelor : “Intr-o călătorie,  întotdeauna hainele pe care ți le vei lua cu tine, se vor dovedi a fi prea multe, iar banii – prea puțini!” Cred că spre asta trebuie să ne concentrăm, atunci când plecăm la drum: să învățăm să evaluăm cât mai corect ceea ce va urma și …să ne ținem de evaluare! Apoi recomand o foarte bună documentare prealabilă.

Niciodată să nu așteptăm să ajungem la destinație iar apoi să începem să ne întrebăm: “Și acum…ce facem?”. Eu am dinainte stabilit programul pe zile, cu info despre fiecare obiectiv propus, astfel încât la locul faptei să mă bucur descoperind “pe viu” ceea ce am citit înainte, negru pe alb. Și un ultim “tips”: să plec mereu în călătorii înarmată cu un aer pozitiv și cu pofta de a vedea, a simți și a trăi bucuria călătoriei. Si mereu având alături o persoană “agreabilă”!

Marina Almășan, călătorie la Moș Crăciun, în Finlanda. Ce tipsuri de vacanță a oferit cititorilor?

Care a fost destinația care v-a plăcut cel mai tare și în care v-ați reîntoarce?

Aplicând ultimul “tips” de mai sus, pot spune că fiecare călătorie mă încarcă de bucurie. M-aș întoarce în fiecare loc cu aceeași plăcere, dacă n-ar fi dorința de a vedea locuri noi. Si, așa cum spune un îndemn: “Trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima”, eu l-aș adapta : “Bucură-te de fiecare loc vizitat ca și cum n-ai mai reveni aici niciodată!”.

Următoarea vacanță unde va fi și cu cine?

“Viitoarea călătorie”, vrei să spui! Calătoriile mele nu sunt vacanțe, sunt “munci”, deseori silnice! Ritmul e draconic ( a scrie despre o țară pentru care ai la dispoziție doar o săptămână ca s-o cunoști, nu-i de ici, de colo!). Zilele mele, într-o astfel de călătorie, încep la 6 dimineața și se termină adânc în noapte și nu oricine poate ține pasul cu mine.

Nu sunt un companion plăcut, pentru cineva care visează “vacanță”. De aceea aleg să plec în astfel de expediții cu workaholici ca mine, care să reziste și să rețină, din această experiență, doar latura pozitivă: șansa de a vedea lumea, cu riscul acestui efort de a duce la bun sfârșit un proiect jurnalistic de anvergură.

„Următorul proiect mă “coboară” pe glob, de la Cercul Polar spre Continentul Negru: “Africa” scrie pe mine”

Până acum n-am avut rateuri, m-au însoțit numai oameni speciali, croiți asemeni mie.  Și ca să-ți răspund, în final, la întrebare ( vezi cât de mult vorbesc?!?😂😂😂) – următorul proiect mă “coboară” pe glob, de la Cercul Polar spre Continentul Negru: “Africa” scrie pe mine și voi începe anul acesta cu Tunisia. Dacă scap, voi mai vedea!

La ce alte proiecte mai lucrați?

Îmi finalizez al doilea sezon al “Rivalilor” – emisiunea mea de la TVR și …mai am niște planuri legate de niște filmări spectaculoase, tot prin lume, dar despre asta înca nu vreau să vorbesc. Sunt superstițioasă!

Ce face Victoraș?

Victor se pregătește să vină în țară de ziua mea, alături de Ana lui, după care se vor reîntoarce amândoi la nisipurile lor încinse și la zgârie-norii din Dubai.

Marina Almășan: „Țin kilogramele la distanță printr-o dietă vegetariană autoimpusă acum vreo 5-6 ani”

Cum vă întrețineți? Urmați o dietă anume? Faceți sport? Frecventați clinicile de înfrumusețare? Toată lumea v-a admirat la eveniment

Ești drăguță, sper că nu ăsta e punctul meu forte, căci n-a fost nici când aveam 20 de ani! 😂😂 Încerc doar să nu las timpul să-și treacă șenilele peste mine! Țin kilogramele la distanță printr-o dietă vegetariană autoimpusă acum vreo 5-6 ani, evit dulciurile, nu mănânc nimic prăjit. Ah, și mai încerc să mă țin de cele două ședințe săptamânale la sală, cu minunatul meu antrenor Bogdan, pe care l-am exterminat cu veșnicele  negocieri de genul: “-Gata, Bogdan! Nu mai pot! Mai fac două și gata!” “-Haide, Marina, mai poți, încă 5, te rog!”. De câștigat, câștigăm alternativ: odată eu, odată el! 😂😂

Marina Almășan, cea mai longevivă vedeta tv: „E loc sub soare pentru toată lumea! Cât timp cifrele de audiență spun că oamenii încă te plac, poți sta liniștit!”

Sunteți cea mai longevivă vedetă tv din România. Cum vă face să vă simțiți acest “titlu”?

Mă amuză, căci e un titlu pe care nu mi l-am adjudecat și nici nu l-am obținut în urma vreunui concurs: m-am trezit cu el – este dat de viața însăși și mă bucur să constat că, iată, da, dintre toate “fețele” mioritice, a mea a petrecut cel mai mare număr de ani, NEÎNTRERUPT, pe sticlă. Și, culmea! Acest titlu nu-mi poate fi luat, căci nu poate veni nimeni să mă detroneze, decât după ce mă voi retrage din cursă! 😂😂  Da, știu că unii ne cataloghează pe noi, “longevivii”, ca fiind “dinozauri”.

La început mă durea acest apelativ. Apoi am început să-l tratez detașat: la urma urmei, nu sunt dinozaurii priviți cu simpatie și blândețe încă de la cele mai fragede vârste?!?  Cum era vorba aceea: “Cine n-are dinozauri….să și-i cumpere!”😂😂😂 Și-apoi…e loc sub soare pentru toată lumea! Cât timp cifrele de audiență spun că oamenii încă te plac și cât timp lumea te oprește pe stradă ca să-ți spună o vorbă bună despre ultima ta emisiune, poți sta liniștit!

Sursa foto: Ciao.ro/ Arhivă Personală

Publicat: 30 mai 2023, 14:58 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă