Marcel Ciolacu, „un ultim apel” la colegii de coaliție: ”România să aibă un cadru fiscal modern si european”

Publicat: 30 Jun. 2022, 14:27 Arhiva
Marcel Ciolacu, „un ultim apel” la colegii de coaliție: ”România să aibă un cadru fiscal modern si european”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut, marți, „un ultim apel” către colegii din Coaliție, înainte de reuniunea de miercuri, „să înțeleagă necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal modern si european”.

„Fac un ultim apel către colegii mei din Coaliție, înainte de reuniunea de mâine, să înțeleagă necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal modern si european. Nu putem continua cu un sistem învechit și nedrept, care produce dezechilibre economice și inechitate socială. Este un non-sens să așteptăm un progres general pentru români cu un sistem regresiv, în care cine câștigă mai mult plătește procentual mai puțin! Oricât de tare ar deranja acest lucru, pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual, trebuie supraimpozitate. Totodată, trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux. Statul are datoria de a-i ajuta, mai ales în această perioadă grea, atât pe angajații aflați în zona salariului minim pe economie, cât și pe pensionarii cu cele mai mici venituri. A ne face că nu vedem această realitate înseamnă a pune un simplu bandaj pe o rană atunci exact când pacientul are nevoie de medicamente mai puternice”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El afirmă că PSD nu vrea noi taxe pentru mediul de afaceri.

„Nu vrem noi taxe care să împovăreze mediul de afaceri, ci vrem o reașezare a sarcinii fiscale astfel încât toți românii care câștigă cinstit din munca lor să simtă că sistemul fiscal este la fel de corect ca și ei. Momentan, nu avem așa ceva! De aceea, PSD nu se va opri până când nu vom realiza un sistem comparabil cu cele mai dezvoltate economii din Europa. Și mai este un subiect care trebuie lămurit în Coaliție. Este nevoie de un plan urgent pentru siguranța energetică a țării în perioada următoare. Susținem protejarea mediului, ne respectăm angajamentele pe termen lung, dar prioritatea momentului este să-i protejăm pe români! Iar, în clipa de față, adevărul crud este că nu există o strategie energetică care să răspundă urgențelor actuale”, conchide social-democratul.

Publicat: 30 Jun. 2022, 14:27 Arhiva
Pe aceeași temă