Liderul uneia dintre cele mai performante organizații PSD, Marius Oprescu de la Olt, consideră că partidul pe care-l reprezintă ar avea nevoie de o pauză, în opoziție. Acesta consideră că victoria la prezidențiale este a lui „Nicuşor Dan și a poporului român. Restul au băgat ca proștii capul în poză”.
Recent, șeful interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că va cere părerea președinților de filiale cu privire la decizia de a intra sau, nu, la guvernare. Marius Oprescu optează pentru opoziție.
„Opinia mea este că ar fi bine să rămânem în opoziție. Dar, așa cum v-am spus, este opinia mea personală, și eu am un vot. Dacă organizația Olt își dorește intrarea la guvernare, în majoritate, asta înseamnă democrație, minoritatea se supune majorității, cu siguranță vom merge la București cu mandat de a intra.
Dar până una-alta, ca să putem să facem acest lucru, trebuie să avem niște discuții mult mai avansate decât s-au derulat până în momentul de față, să venim cu ceva în fața oamenilor și să le propunem acest lucru”, a declarat, joi, liderul PSD Olt, Marius Oprescu.
Însă, opinia sa nu este una unanimă, la nivel județean. Există voci, în PSD, care susțin contrariul.
„Părerile sunt împărțite, să știți. N-aș putea să vă spun în momentul de față o părere unanimă a tuturor primarilor din județul Olt. Sunt primari care își doresc participarea la o formă de guvernare, sunt primari care spun că cel mai bine pentru partidul nostru este intrarea în opoziție.
Neavând în momentul de față decât niște discuții informale și neavansând la București lucrurile într-o direcție anume nu aș putea să vă spun.
În momentul în care le vom avea, probabil ne vom întâlni într-un Consiliu politic-județean și le vom supune la vot, iar eu voi avea mandatul lor de a merge la București și a susține intrarea la guvernare sau nu”, a adăugat Oprescu.
Liderul de la Olt a mai spus că e timpul să le fie dată ocazia și altora să demonstreze ce pot, în fața românilor
„Cred că ar trebui să-i lăsăm, să se convingă ce pot ceilalți, că e ușor să vorbești de pe margine, e mai greu să faci 400 de kilometri de autostradă numai în ultimii doi ani de zile, e mai greu să începi investițiile în infrastructura de cale ferată și să faci achiziții noi, primele de 20 de ani încoace în domeniul feroviar, și multe alte lucruri(…)
Aceste lucruri au contat mai puțin. Poate nici noi n-am știut să le explicăm foarte bine, poate am căzut în capcana de a sta toată ziua de scandal și de ceartă cu colaboratorii noștri din coaliția guvernamentală, în loc să fi știut cu toții să ne așezăm la masă și să explicăm foarte bine aceste lucruri. Electoratul ne-a taxat și, așa cum am spus mai devreme, la prezidențiale în turul 2 au ajuns doi independenți”, a adăugat Oprescu.