Marcel Ciolacu spune că România este pregătită să livreze arme Ucrainei: ”Să existe un cadru legislativ și să urmărim evoluția conflictului”

Publicat: 01 mai 2022, 09:04 Autor: Maria Apostol Arhiva
Marcel Ciolacu spune că România este pregătită să livreze arme Ucrainei: ”Să existe un cadru legislativ și să urmărim evoluția conflictului”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, după vizita în Ucraina, că – din punctul său de vedere – România este pregătită să livreze arme ucrainenilor, însă trebuie să existe un cadru legislativ.

Premierul Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu – liderul social-democraților și președinte al Camerei Deputaților, alături de Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României, au efectuat, marți, o vizită oficială în Ucraina.

Delegația României a fost primită de președintele Volodimir Zelenski, iar cei trei oficiali români s-au întâlnit, totodată, cu prim-ministrul Ucrainei – Denys Shmyhal – și cu președintele Radei Supreme (n.red. – parlamentul unicameral), Ruslan Stefanchuk.

”A fost această discuţie (n.red. – referitoare la livrarea de armament către Ucraina), cum este normal să o avem, în primul rând să existe şi un cadru legislativ şi să vedem şi evoluţia din Ucraina. Sunt ferm convins că România este pregătită, dacă vom intra într-o astfel de etapă şi vom lua o astfel de decizie. România este pregătită, de aceea s-au făcut aceste deplasări, să oferim mai mult ajutor, să punem la punct anumite aspecte care nu se puteau decât prin întâlniri face to face şi, dacă va fi nevoia, România va lua o astfel de decizie”, a declarat liderul PSD, potrivit Digi 24.

Nicolae Ciucă: ”Analizăm solicitările pe care Guvernul ucrainean le va înainta”

România trebuie să fie pregătită legal şi cu o decizie politică. ”Părerea mea este că România este pregătită în acest moment”, a punctat Marcel Ciolacu.

În același timp, premierul Nicolae Ciucă a precizată că solicitările Kievului referitoare la furnizarea de armament de către România vor fi analizate. Există, de altfel, o decizie prin care a fost asigurat transferul de echipament de protecție și muniție către Ucraina.

”Am avut o decizie prin care am asigurat transferul de echipament de protecţie şi muniţie. În continuare analizăm solicitările pe care Guvernul ucrainean le va înainta şi, în funcţie de aceasta, vom lua o decizie”, a specificat prim-ministrul Ciucă, în timpul unei conferințe de presă care a avut loc la Palatul Victoria.

Publicat: 01 mai 2022, 09:04 Autor: Maria Apostol Arhiva
Pe aceeași temă