Marcel Ciolacu: „Se face DREPTATE pentru Mitropolia Basarabiei”

Publicat: 14 mart. 2023, 10:47 Autor: Camelia Arhiva
Marcel Ciolacu: „Se face DREPTATE pentru Mitropolia Basarabiei”

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunțat o mutare importantă pentru Mitropolia Basarabiei.

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe Facebook, în care spune că în curând se va „face dreptate pentru Mitropolia Basarabiei”, de asemenea, mesajul a fost postat și pe pagina oficială de Facebook a Partidului Social Democrat.

„Este o reparație istorică și morală față de nedreptatea făcută Mitropoliei Basarabiei”

„Se face dreptate pentru Mitropolia Basarabiei! Autoritățile de la Chișinău vor transmite cu titlu gratuit Mitropoliei Basarabiei, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, clădirea fostului Seminar Teologic din perioada interbelică.

Le mulțumesc parlamentarilor PAS pentru că au depus acest proiect de lege și sper ca el să fie adoptat cât mai repede.

După 30 de ani de discriminare și inechitate, în sfârșit se face dreptate pentru Mitropolia Basarabiei, care este singura alternativă pe linie de credință din Republica Moldova la biserica subordonată direct Patriarhiei Moscovei.

Este o reparație istorică și morală față de nedreptatea făcută Mitropoliei Basarabiei, care a fost interzisă odată cu venirea sovieticilor la putere și căreia comuniștii i-au confiscat, naționalizat sau distrus toate proprietățile.

Pe viitor, Mitropolia Basarabiei- sub ocrotirea Bisericii Ortodoxe Române, își va ocupa locul binemeritat în societate și va putea contribui pe deplin la formarea educației spirituale și culturale a cetățenilor Republicii Moldova.

O contribuție importantă în această victorie a românismului și a credinței o are domnul Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, alături de care am fost la începutul anului la o întâlnire cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în care am discutat toate aceste aspecte”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Publicat: 14 mart. 2023, 10:47 Autor: Camelia Arhiva
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă