Marcel Ciolacu: SALARIILE cresc de la 1 iulie, PENSIILE se majorează de la 1 septembrie

Publicat: 03 iun. 2024, 10:03 Autor: Loredana Dumitrașcu Arhiva
Marcel Ciolacu: SALARIILE cresc de la 1 iulie, PENSIILE se majorează de la 1 septembrie

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, duminică, la Prima News, că salariul minim din România va crește de la 1 iulie, fără alte discuții. Cu toate că PNL a cerut discuții și măsuri pentru oamenii de afaceri, Ciolacu spune că s-a bătut deja palma cu sindicatele și cu patronii

Este sigură de la 1 iulie. După discuțiile cu sindicatele, am decis să modificăm acea plajă neimpozitată de la 200 de lei la 300 de lei. Creșterea salariului nu afectează inflația, ci crește puterea de cumpărare. Nu poți să duci oamenii la sărăcie pentru a-ți menține economia sau anumite cifre,” a declarat Ciolacu.

Premierul a subliniat că măsura plafonării prețurilor va rămâne în vigoare până când inflația va atinge nivelul promis, similar cu cel din Uniunea Europeană. El a menționat că economia României a fost mult timp bazată pe consum, dar acum se fac investiții semnificative pentru a schimba această dinamică.

Acum, din 100 de lei împrumutați, 100 de lei sunt investiți. Am fost și la producătorii români, la cei de materiale de construcții și la Oțelul Roșu. Cred că acum două zile am cumpărat cu Mihai Tudose de la un chioșc în Alba Iulia,” a adăugat premierul.

Ciolacu a explicat și cum se va aplica salariul minim european, menționând că principiul „aceeași muncă, aceeași plată” va sta la baza deciziei. El a subliniat că, deși economia României nu poate fi comparată încă cu cea a Germaniei, dinamica economică arată o recuperare rapidă, România depășind deja Ungaria și având perspective de a depăși și Polonia în termeni de investiții.

Publicat: 03 iun. 2024, 10:03 Autor: Loredana Dumitrașcu Arhiva
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×