Marcel Ciolacu: „PSD salută mesajul puternic pro-european transmis de Republica Moldova în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”

Publicat: 21 mai 2023, 12:45 Autor: Camelia Vedete
Marcel Ciolacu: „PSD salută mesajul puternic pro-european transmis de Republica Moldova în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”

Partidul Social Democrat (PSD), prin vocea liderului său, Marcel Ciolacu, salută mesajul puternic pro-european transmis de Republica Moldova și își afirmă susținerea pentru toate punctele menționate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată – duminică – în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău.

„România și Republica Moldova vor fi din nou împreună, în Uniunea Europeană, într-o comunitate fără frontiere, în care vom putea să construim mai departe legături ce nu vor mai putea fi niciodată puse sub semnul întrebării de forțele anti-democratice de la Est”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, calea europeană necesită eforturi, reformele ce trebuie realizate implică decizii, dar la finalul drumului „vom fi mai aproape într-o Uniune care oferă garanția păcii și a unei șanse reale la dezvoltare. România va fi acolo pentru a susține Republica Moldova în tot acest proces și în realizarea obiectivelor menționate în rezoluția adoptată astăzi, și nu numai”.

„În ultimele săptămâni m-am întâlnit și discutat cu numeroși reprezentanți ai autorităților de la Chișinău și i-am asigurat că așa cum am susținut realizarea reuniunii celor două Parlamente voi continua să mă implic pentru ca sprijinul României să fie tot mai consistent pentru că țara noastră reprezintă poarta de intrare pentru Republica Moldova în Uniunea Europeană”, a adăugat președintele PSD.

Adunarea Națională „Moldova Europeană” s-a desfășurat, duminică, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și în alte orașe din Europa.

Evenimentul a fost lansat la inițiativa președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și a reunit cetățenii care își doresc să susțină calea europeană a țării.

Publicat: 21 mai 2023, 12:45 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă