Marcel Ciolacu propune ca tăierile ilegale de păduri să fie pedepsite la fel de dur precum CORUPȚIA

Publicat: 24 mart. 2023, 08:06 Autor: Camelia Arhiva
Marcel Ciolacu propune ca tăierile ilegale de păduri să fie pedepsite la fel de dur precum CORUPȚIA

Marcel Ciolacu transmite marţi că, atât timp cât PSD va fi la guvernare niciun metru pătrat de pădure nu se va vinde, el afirmând că au soluţiile concrete astfel încât să nu dea posibilitatea vânzării suprafeţelor de pădure.

Șeful PSD a subliniat într-o postare pe Facebook, de Ziua Internațională a Pădurilor, că „atât timp cât PSD va fi la guvernare niciun metru pătrat de pădure nu se va vinde”.

Ciolacu afirmă că tăierile ilegale să fie pedepsite la fel de dur precum corupția.

„În pepiniera Dobroț din Argeș am întâlnit oameni care iubesc cu adevărat pădurea și care își dedică întreaga carieră îngrijirii și protejării ei.

De aceea, de Ziua Internațională a Pădurilor vreau să transmit că atât timp cât PSD va fi la guvernare niciun metru pătrat de pădure nu se va vinde. Asta vreau să le transmit și tuturor angajaților Romsilva.

Avem soluțiile concrete astfel încât să nu dăm posibilitatea vânzării suprafețelor de pădure, dar să și respectăm jaloanele din PNRR și principiile OECD.

PSD va propune și susține măsuri de regenerare a pădurilor, astfel încât să reușim să creștem suprafața forestieră a țării. Mai mult, PSD va propune înăsprirea legislației astfel încât tăierile ilegale să fie pedepsite la fel de dur precum corupția”, a transmis Ciolacu pe Facebook.

400.000 de hectare de pădure tăiate în România în ultimii 20 de ani

Un raport de anul trecut al Comisiei Europene relevă faptul că România pierde trei hectare de pădure pe oră pentru un total estimat de peste 20 de milioane de metri cubi de lemn tăiat ilegal în fiecare an.

Asta înseamnă pierderi de 6 miliarde de euro.

„Autorităţile naţionale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii şi să aplice sancţiuni corespunzătoare. Inconsecvenţele din legislaţia naţională nu permit autorităţilor române să verifice cantităţi mari de lemn recoltat ilegal”, spunea Comisia Europeană în 2022.

ONG-urile care luptă pentru oprirea defrişărilor estimează, pe baza imaginilor furnizate de sateliţii NASA, că în ultimii 20 de ani aproximativ 400.000 de hectare de pădure au fost tăiate în România, în timp ce plantările, realizate în special din regenerări naturale, s-au situat abia la 200.000 de hectare.

Publicat: 24 mart. 2023, 08:06 Autor: Camelia Arhiva
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă