Marcel Ciolacu: ”Proiectul PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptat, astăzi, în Parlament”

Publicat: 29 mart. 2022, 12:59 Autor: Maria Apostol Arhiva
Marcel Ciolacu: ”Proiectul PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptat, astăzi, în Parlament”

Marcel Ciolacu – președintele Partidului Social Democrat (PSD) – a anunțat, miercuri, că în Parlamentul României a fost adoptat un proiect al social-democraților referitor la finalizarea hidrocentralelor abandonate.

În contextul conflictului din Ucraina și nu numai, capacitata energetică a României ar trebui să crească rapid, a scris liderul PSD în mediul online, accentul fiind pus pe producția de ”energie ieftină și curată”.

Din păcate, a mai scris Marcel Ciolacu, deficitul de energie din România a avut ca rezultat o nedorită creștere a prețurilor, iar România nu își mai poate permite să rateze investiții în energie de sute de milioane de euro.

”Proiectul PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptat astăzi în Parlament. Este absolut necesar să creștem rapid capacitatea energetică a României, mai ales a producției de energie ieftină și curată. România nu își mai poate permite să piardă investiții în energie de sute de milioane de euro, bani publici, în actualul context când deficitul de energie a aruncat toate prețurile în aer”, a precizat liderul social-democraților.

Marcel Ciolacu: ”USR vrea ca populația și mediul de afaceri românesc să plătească și mai mult la energie!”

Potrivit lui Marcel Ciolacu, proiectul adoptat miercuri va permite să fie reluate și finalizate investiții majore:

Răstolița – hidrocentrală realizată în proporție de 92%, pentru care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro și care poate produce lunar peste 9000 MWH;
Valea Jiului – hidrocentralele Bumbești – realizată 90%, Dumitra – realizată 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro și care pot aduce în sistem peste 21.000 de MWH, în fiecare lună.

Peste 300.000 de locuințe ar putea fi alimentate cu energie electrică, tot timpul, prin producția acestor hidrocentrale. Citește mai multe detalii pe CANCAN.RO.

Publicat: 29 mart. 2022, 12:59 Autor: Maria Apostol Arhiva
Pe aceeași temă