Marcel Ciolacu: ”Liberalizarea prețurilor la energie a fost cea mai mare tâmpenie”

Publicat: 09 aug. 2022, 15:02 Autor: Maria Apostol Arhiva
Marcel Ciolacu: ”Liberalizarea prețurilor la energie a fost cea mai mare tâmpenie”

Liberalizarea prețurilor la energie a fost cea mai mare tâmpenie, spune președintele PSD, Marcel Ciolacu. El cere reglementarea prețurilor la energie. „Pe zona clasică e exclus să nu se vină cu o reglementare”, punctează Ciolacu.

„Acea liberalizare a prețurilor în energie a fost o tâmpenie făcută, nu că nu ar fi fost necesară, dar trebuia să gândești anumiți pași, să gândești un astfel de fenomen. Dacă la gaze suntem aproape acoperiți cu consumul și prin deschiderea unor noi capacități, la energie electrică suntem descoperiți cu aproape 15%”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă însă că „nu se pune problema să rămânem fără energie”, fiind interconectați cu Europa.

„Nu se mai poate continua pe o perioadă lungă pe această ordonanță de urgență și în acest moment există 2-3 variante pe care o să le discutăm în cvoaliție. Nu putem aloca 3% din PIB speculei, fiindcă e o speculă, din energie. Adică nu putem aloca bugetul din Sănătate sau de la Învățământ. Momentan avem compensare. În aceast moment, această compensare trebuia să fie pe o anumită perioadă și Ministerul Energiei să vină cu o soluție. (…)

Trebuie, pe zona casnică, o reglementare a prețului, mai ales că putem acoperi din producția proprie, unde statul este majoritar în aceste companii. (…) Din punctul meu de vedere, cea mai mare urgență acum este să găsim soluțiile pe zona de energie, predictibile pe o perioadă mai lungă de timp, cel puțin până în 2025. Pe zona clasică e exclus să nu se vină cu o reglementare”, adaugă liderul PSD.

Publicat: 09 aug. 2022, 15:02 Autor: Maria Apostol Arhiva
Pe aceeași temă