Marcel Ciolacu, despre modificările Codului Fiscal: ”Erau anomalii”

Publicat: 23 iul. 2022, 11:50 Autor: Maria Apostol Arhiva
Marcel Ciolacu, despre modificările Codului Fiscal: ”Erau anomalii”

Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că obligativitatea ca fiecare microîntreprindere să aibă minim un angagat este o măsură normală și că astel toate microîntreprinderile vor plăti 1%, față de 3% cât era anterior. El susține că acum statul român trebuie să înceapă digitalizarea.

„În acest moment, statul român trebuie să facă treabă. În primul rând nu s-au mărit taxe. S-au scos niște excepții din Codul Fiscal, lucru prevăzut în PNRR. Am văzut că și ceilalți auditori fiscali externi au venit cu aceeași soluție. În primul rând, România să înceapă digitalizarea și să înceapă să scoată din excepțiile respective. În momentul acesta este rândul statului român să aibă o colectare mai bună și să înceapă digitalizarea”, a spus Ciolacu.

Întrebat despre schimbarea formulelor de calcul atât pentru persoanele fizice autorizate, dar cât și pentru alte categorii de contribuabili care obțin venituri din activități independente sau despre modificările aduse microîntreprinderilor, Marce Ciolacu a spus că anterior erau multe „anomalii”.

„De exemplu plafonul la microîntreprinderi… acolo erau două anomalii: în primul rând era 1,98% aveau microîntreprinderile între 500.000 și un milion, deci era prin jalon în PNRR de a scădea acest plafon. Știți că s-a mai dorit o scădere a acestui plafon la 100.000. Am găsit acest compromis la 500.000 și mie mi se pare corect, ținând cont că nu afectează foarte multă lume. Și mai era o anomalie că 268.000 de microîntreprinderi nu aveau niciun angajat. Și atunci s-a limitat și numărul de microîntreprinderi. Nu poți să ai 1.000 de microîntreprinderi să facă un lanț de microîntreprinderi pentru a plăti 1% la stat și s-a pus și obligativitatea de a avea minim un angajat, ținând cont că ai o microîntreprindere. Mie nu mi se pare că s-a mărit, dimpotrivă. Era 3% dacă nu aveai niciun angajat și în momentul acesta este cu un angajat, toată lumea la 1%. Este o coerență”, a mai spus președintele PSD.

Publicat: 23 iul. 2022, 11:50 Autor: Maria Apostol Arhiva
Pe aceeași temă