Marcel Ciolacu, despre anunțul lui Rafila privitor la pastilele de iod: ”Nu a fost bine prezentat, argumentat”

Publicat: 09 aug. 2022, 15:06 Autor: Maria Apostol Arhiva
Marcel Ciolacu, despre anunțul lui Rafila privitor la pastilele de iod: ”Nu a fost bine prezentat, argumentat”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că anunțul de luni al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, privitor la pastilele de iod nu a fost bine prezentat și argumentat.

Liderul PSD a spus marți că nu s-a simțit speriat de declarația ministrului Rafila.

„Nu (nu m-a panicat anunțul ministrului Sănătății n.r.). Nu a fost bine prezentat și argumentat… a ieșit cu un anunț de prevenție, nu a fost de rea intenție”, a explicat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD i-a recomandat ministrului Rafila să facă modificări în ceea ce privește echipa de comunicare.

„Trebuie să lucreze mai bine cu echipa de comunicare de la minister sau să o schimbe”, a precizat Ciolacu.

Discuțiile au apărut luni, după ce ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, i-a îndemnat pe românii de până la 40 de ani să ridice prescripţia pentru pastilele de iodură de potasiu cât mai repede.

„Îndemn pe toată lumea, toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia pentru pastilele de iodură de potasiu”, a declarat luni Rafila.

Ulterior, Ministerul Sănătăţii a venit cu precizări spunând că mesajul nu este nou, că este o măsură de prevenție și că administrarea de pastile de iodură de potasiu se face numai în caz de expunere după un incident nuclear.

„Este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor. Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Ministerul Sănătăţii s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod şi a iniţiat o campanie de informare a populaţiei referitoare la modul de utilizare a acestora. Distribuţia către populaţie se face în mod gratuit pe baza prescripţiei eliberată de către medicul de familie. Aceasta nu este o noutate, ordinul de ministru care reglementează activitatea este în vigoare încă din 23 iunie 2022. Pastilele de iod se eliberează în peste 2.500 de farmacii, lista acestora regăsindu-se se pe site-ul Ministerului Sănătăţii”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Publicat: 09 aug. 2022, 15:06 Autor: Maria Apostol Arhiva
Pe aceeași temă