Marcel Barbut a murit. A fost fondatorul fabricii AdePlast din Oradea

Publicat: 12 Feb. 2019, 18:39 Life

Romania a pierdut un om de afaceri destul de important, care a avut trei fabrici deschise in Oradea. Cea mai cunoscuta e AdePlast.

Marcel Barbut a murit pe 9 februarie 2019. Anuntul trist a fost facut abia azi, 12 februarie, de fabrica AdePlast, intr-un comunicat oficial. Omul de afaceri era din Oltenia. A deschis trei fabrici care au creat zeci de locuri de munca in Romania. A avut o fabrica de vopsele, una de adezivi si una de polistiren.

Marcel Barbut a murit pe 9 februarie 2019

„Cu profund regret şi adâncă durere, vă aducem la cunoştinţă ca sâmbătă, 09.02.2019, ne-am luat rămas bun de la domnul Marcel Bărbuţ, fondatorul AdePlast SA, a cărui pierdere o deplângem cu toţii. Cu siguranţă, lipsa acestuia va fi puternic resimţită de toţi cei care l-au cunoscut.

Domnul Marcel Bărbuţ a conturat o strategie clară pentru companie, iar familia şi echipa de management este determinată să continue pe această cale şi să îi onoreze moştenirea, fiind pe deplin responsabili de activităţile de zi cu zi. Astfel, vă asigurăm că nu va exista un impact direct asupra operaţiunilor companiei şi suntem deschişi să răspundem oricăror preocupări specifice”, arată comunicatul AdePlast.

Afacerile lui Marcel Barbut

Dupa cum am mentionat, barbatul a avut trei fabrici in Oradea. Este vorba de AdePlast, cea mai cunoscuta fabrica de vopseluri, apoi una de adezivi si una de polistiren. Unitatile de productie AdePlast sunt situate in Roman, Oradea si Ploiesti. Compania lui Marcel Barbut vinde materiale in Ungaria, Bulgaria, Austria, Republica Moldova sau Marea Britanie și Spania.

Marcel Barbut a fost un om de afaceri important in Romania. In 2017, a ocupat locul 102 in Top 300 cei mai bogati romani. Averea lui era estimata la 55-57 milioane de euro. AdePlast a fost sponsor la FC Bihor în urmă cu 10 ani. In 2013 Bărbuţ a mai sponsorizat un site anticorupţie, www.condamnacoruptia.ro.

Publicat: 12 Feb. 2019, 18:39 Life
Pe aceeași temă