Maia Morgenstern a devenit „mentorul” Ioanei Tufaru: „Am învățat multe lucruri frumoase de la ea”
Cum se descurcă Ioana Tufaru Mardare cu banii, în pandemie? Fiica Andei Călugăreanu recunoaște că îi este greu, însă nu se plânge atâta vreme cât are un acoperiș deasupra capului și are ce pune pe masă. Reunoaște, de asemenea, că a găsit susținerea unor mari actori de pe scena teatrului românesc.
Ea, împreună cu soțul Ionuț și fiul lor, Luca, locuiesc într-o garsonieră pusă la dispoziție de celebrul Gigi Becali. Nu plătesc chirie, nici întreținere, apă sau curent, așa că toți banii pe care îi câștigă se duc pe mâncare și alte nevoi personale.
Ioana Tufaru Mardare, despre câți bani le intră în casă lunar
Ioana Tufaru Mardare a dezvăluit, într-un interviu exclusiv pentru CIAO.RO, cât este venitul lor lunar, cum se descurcă și, mai mult, a vorbit și despre piesele de teatru în care joacă și despre relațiile pe care le are cu actorii. Mai jos, aflați și ce sfaturi de preț a primit de la Maia Morgenstern, dar și ce regizor a “urecheat-o” când a fost cazul.
Reporter: Mai ești activă la teatru? La un moment dat lucrai la Teatrul Evreiesc, aveau un rol mic într-o piesă.
Ioana Tufaru Mardare: Teoretic da, sunt încă acolo, doar că nu putem juca că nu avem voie ….suntem prea mulți pe scenă!!!
Reporter: Ai vreun loc de muncă stabil sau vrei să-ți cauți să te angajezi?
Ioana Tufaru Mardare: Nu, nu am un loc de muncă stabil și deocamdată nici nu caut!
Ioana Tufaru: „Câștig din ajutorul social de 800 de lei, mă descurc greu financiar, dar… „
Reporter: Din ce câștigi bani în acest moment? Cum te descurci financiar? Din drepturile de autor de pe urma părinților mai primești bani?
Ioana Tufaru Mardare: Câștig din ajutorul social de 800 de lei, mă descurc greu financiar, dar nu mă plang! Da, iau și drepturile de autor.
Reporter: Care este venitul vostru lunar? Ionuț mai lucrează? La un moment dat povesteai că este pensionat pe caz de boală…
Ioana Tufaru Mardare: Venitul lunar este în jur de 1.500 de lei. Nu, Ionuț nu mai lucrează din cauza problemelor de sănătate pe care le are. Așteptăm să treacă pandemia să își facă pensie pe caz de boală.
Reporter: Ai avut vreodată premoniții?
Ioana Tufaru Mardare: Nu, nu am avut niciodată.
Reporter: Când ai plâns ultima oară și de ce?
Ioana Tufaru Mardare: Depinde….plânsul e de două feluri: de supărare și de bucurie …. De supărare am plâns când s-au închis teatrele și de bucurie când s-au redeschis (râde – n.r.).
Ioana Tufaru Mardare mai câștigă bani și din teatru
Reporter: Ce experiențe de neuitat ai alături de actori. Povestește-mi câteva lucruri pe care le-ai învățat, pe care nu le poți uita, cu actori alături de care ai jucat, ai repetat, sau pe care i-ai cunoscut.
Ioana Tufaru Mardare: Uite, întrebarea asta e cea mai frumoasă din toate… ar fi multe de răspuns, am trăit alături de actorii de la TES cu care am jucat (și sper sa mai joc ) în Scripcar, momente frumoase și unice. Sfaturi am primit multe, dar o să menționez doar că cele mai frumoase le-am primit de la actrițe precum Roxana Guttman sau Maia Morgenstern, chiar și de la regizorul Andrei Munteanu …. am învățat multe de la ei, foarte multe, dar, repet, dacă aș povesti am sta câteva zile să vorbim doar despre asta.
Am învățat multe lucruri frumoase de la ei, de exemplu, că pe scenă, dacă nu ești serios și nu asculți și faci ce spune regizorul poți pleca acasă. Înseamnă că ai venit degeaba la repetiții. Maia îmi spunea mereu: ,,Ioana, să fii atentă la ce spune domnul regizor, să înveți, să știi bine ce ai de făcut acolo!”. În general, ei aveau o problemă cu mine că vorbeam tare și îmi spuneau mereu să nu mai vorbesc tare că ei nu sunt surzi …. am multe amintiri trăite cu ei…
„Era foarte drastic când greșeai”
Reporter: Ți s-a întâmplat vreodată să te “certe” vreun actor mare… pe scenă, la repetiții… sau în culise, sau în alt anturaj…
Ioana Tufaru Mardare: Actor nu, dar regizorul Andrei Munteanu, da! De mai multe ori. Era foarte drastic când greșeai, te taxa imediat, dar îți și arăta până învățai. Nu pot numi “ceartă”, doar lucruri de “luat aminte”!
Cel mai “dificil” a fost să mă adaptez cu stilul de lucru al lui Andrei ….mișcarea scenică și intrările în scenă mi-au dat multe bătăi de cap, dansurile erau foarte grele și le-am învățat greu, și mă certa când greseam până învățam. Apoi, cu cântecele, alea erau un coșmar …. a fost fost greu să le învăț că erau în idis, o limbă destul de grea. Îmi amintesc că am repetat cuvintele la un cântec până am învățat să le pronunț corect pentru că trebuia învățate perfect cuvintele că noi cântam live cu orchestra. A fost greu, dar până la urmă am reușit să fac “perfect”, așa cum cerea regizorul!