Locuri incredibile din lume: Cascada de Sange sau Fulgerele Catacombei

Publicat: 10 mai 2017, 11:11 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Locuri incredibile din lume: Cascada de Sange sau Fulgerele Catacombei

Lumea in care traim nu inceteaza sa ne surprinda cu ciudateniile ei pe care, uneori, nu le pot intelege nici cei mai invatati oameni care studiaza planeta si fenomenele care se petrec aici. Pamantul ne ofera inca o multime de locuri incredibile si impresionante ale caror mistere le vom deslusi, poate, candva. Unele sunt greu accesibile, altele sunt atractii turistice aglomerate, insa nici una dintre categorii nu ne poate raspunde la intrebari.

Cascada de Sange, Antarctica

Cei mai multi nu vor vedea acest loc cu ochii lor, insa fotografiile sunt suficient de convingatoare. Ghetarul Taylor, o intindere acoperita de gheata si zapada de un alb imaculat, iese din tipar cu o cascada de culoarea sangelui pe care microbiologii o pun pe seama unui lac subteran bogat in fier. Mai mult decat atat, acestia au gasit microorganisme vii la o adancime de 400 m sub gheata, tinute in viata de apa sulfuroasa si bogata in fier.

Dealul Magnetic din Moncton, New Brunswick

Cum e posibil ca un automobil sa urce un deal fara pic de acceleratie? Este o forta magnetica din interiorul Pamantului sau ceva mai fantastic? Inca din 1930, cand fenomenul Dealului Magnetic a fost descoperit, turistii viziteaza acest loc intr-un numar impresionant pentru a se convinge de grozavie.

Surtsey, Islanda

Insula islandeza Surtsey nici nu exista pana in 1963. Aceasta s-a format prin eruptia unui vulcan subacvatic din Insulele Westman, numit Vestmannaeyjar, a carui activitate a incetat in 1967.

Bolovanii Moeraki, Noua Zeelanda

Bolovanii perfect sferici, cu circumferinte de pana la 3.5 m, care acopera Plaja Koekohe de pe coasta de est a Insulei Sudice a Noii Zeelande s-au format cu milioane de ani in urma pe fundul marii, adunand sedimente si minerale in jurul unui nucleu. Astfel de bolovani mai pot fi vazuti si in Koutu, langa Portul Hokianga de pe coasta de nord-vest a Insulei Nordice a Noii Zeelande.

Longyearbyen, Norvegia

Intre 20 aprilie si 23 august, soarele pare sa nu se miste catusi de putin deasupra arhipelagului Svalbard din Norvegia, situat in nordul Groenlandei in Marea Arctica. Localnicilor le este foarte greu sa deosebeasca momentele zilei in aceste conditii.

Pamukkale, Turcia

Pare o intindere de zapada, insa privelistea acestui loc se datoreaza depozitelor de carbonat de calciu cumulate in mii de ani. Inca din al doilea secol i.e.n., zona a fost o destinatie turistica pentru cei care isi doreau sa aiba parte de beneficiile apei bogate in minerale de aici, a carei temperatura poate ajunge si la 38 de grade. In zilele noastre se pot vedea inca ramasitele bailor orasului antic Hierapolis, insa frumusetea naturala a locului este cea care atrage mii de turisti in Pamukkale.

Plaja Racetrack, Valea Mortii, California

Pietrele plutesc pur si simplu pe suprafata Plajei Racetrack din Parcul National Valea Mortii, iar fenomenul a fost observat inca din 1915. Teoria actuala este aceea ca pietrele se deplaseaza datorita ghetii care le inconjoara si astfel lasa si urme pe nisipul plajei.

Cascada Flacarii Eterne, Parcul Orchard, New York

In spatele unei cascade mici din Parcul Orchard din New York vizitatorii pot admira o iluzie optica cel putin surprinzatoare, anume pe cea a unei flacari arzande si aurii. Geologii sunt de parere ca aceasta este alimentata de gazul natural din zona. Flacara se stinge uneori din cauza cascadei, insa mereu se gaseste cate un drumet sa o reaprinda.

Batranul Credincios, Parcul National Yellowstone

Cea mai mare concentratie de gheizere de pe Pamant – peste 300 – se afla in Parcul National Yellowstone, care il gazduieste si pe Batranul Credincios, gheizerul in jurul caruia s-a construit parcul in 1872. Numele sau vine de la eruptiile sale regulate, care se repeta cu o frecventa ce variaza intre 55 si 120 de minute si dureaza intre 2 si 5 minute si sunt cu adevarat spectaculoase, de vreme ce peste 3.5 milioane de oameni viziteaza anual parcul pentru aceasta atractie.

Fulgerele Catacombei, Ologa, Venezuela

Datorita umiditatii si a vanturilor ce vin dinspre mare si dinspre munte, coltul sud-vestic al lacului Maracaibo din Venezuela inregistreaza cea mai mare frecventa de activitate a fulgerelor, 250 de fulgere pe kmp in fiecare an. Fenomenul are loc in peste 200 de nopti pe an, iar cifrele vorbesc de la sine cu o medie de 25 de fulgere pe minut.

Publicat: 10 mai 2017, 11:11 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă
×