Locuri din lume unde MOARTEA e INTERZISA prin lege! Unde sunt situate si de ce acolo exista reguli atat de absurde

Publicat: 12 feb. 2018, 17:44 Autor: madalina m. Life

In cateva locuri din lume, moartea e interzisa prin lege, spre disperarea locuitorilor de acolo.

Oricat de absurd ar putea suna, moartea se pedepseste prin lege in cateva orase din lume. In ultimul deceniu s-au facut remarcate peste sase locuri in care acest act a fost scos in afara legii.

Totusi, aceste legi s-au dat pentru a combate o problema mult mai mare, cu care si orasul Sellia, din Italia, s-a confruntat in ultimii ani. Primarul de acolo s-a gandit sa dea aceasta lege ca o ultima solutie.

Locuri din lume unde moartea e interzisa prin lege

In Sellia locuiesc in prezent doar 537 de oameni si multi dintre acestia au trecut de varsta de 65 de ani. Primarul acelui orasel a decis sa interzica moartea, iar cei care nu se conformeaza sunt pedepsiti prin amenzi.

Astfel ca, acesta a introdus o lege prin care niciun locuitor din Sellia nu are voie sa se imbolnaveasca. Desi a fost un gest bine intentionat, a fost primit cu un mare soc de catre oamenii care traiesc acolo.

Totodata, cei care nu se ingrijesc de sanatatea lor si nu merg regulat la un control medical, primesc o amenda anuala de aproximativ 10 euro. Legea data de acesta ii are in vedere in special pe batranii care nu prea acorda mare importanta anumitor probleme de sanatate.

Locuri din lume unde moartea e interzisa prin lege

Si pe insula Itsukushima, din Japonia, moartea este interzisa. Asta deoarece locul e considerat unul sacru, iar pentru a se asigura ca va ramane mereu la fel de pur, oamenii nu au voie sa isi gaseasca sfarsitul acolo. Legea a fost data in anul 1878, iar de atunci nu s-au nascut nici copii pe insula Itsukushima, si nici nu a murit nimeni.

In oraselul Lanjaron, din Spania, moartea a fost interzisa de catre autoritati din cauza unei alte probleme. Cimitirele au fost complet ocupate si cei 4000 de localnici nu mai au unde sa isi ingroape rudele decedate.

Nici in orasul Longyearbyen, din Norvegia, situatia nu e cu mult diferita. Acolo moartea a fost interzisa de autoritati din cauza ca trupurile neinsufletite ale persoanelor decedate nu se descompun niciodata. Cei grav bolnavi sau foarte batrani ajung sa fie dusi in alte regiuni alte Norvegiei.

Alte orase in care moartea e interzisa prin lege mai sunt Cugnaux si Sarpournex, din Franta, Biritiba Mirim din Brazilia, dar si orasul Falcinao del Massico, din Italia.

(sursa: coopwhoop.com)

Publicat: 12 feb. 2018, 17:44 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă