Nu s-ar fi gândit nimeni, dar există o legumă care îngrașă mai mult decât ciocolata. Nutriționiștii recomandă să o consumăm cu moderație dacă vrem să slăbim.
Fasolea face parte din familia leguminoaselor, este săracă în grăsimi și plină în nutrienți, vitamine și minerale. Poate fi consumată într-o varietate de rețete culinare, deoarece este bogată în fibre solubile și insolubile și conține cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele.
Fasolea este considerată una dintre cele mai vechi plante cultivate ale planetei, iar astăzi, împreună cu soia, este una dintre cele mai consumate leguminoase. Boabele de fasole sunt bogate în acizi diferiți, caroten, vitamine din grupa B, dar și zinc, cupru și potasiu.
Deși este considerată a fi o sursă importantă de proteine și fibre, fasolea boabe are conținut caloric ridicat. Cu 303 de calorii la 100 de grame, această legumă reprezintă 15.15% din totalul de 2.000 de calorii recomandat zilnic. Așadar, atunci când este consumată în cantități mari, fasolea boabe poate să îngrașe mai mult decât ciocolata.
Când vorbim despre ciorbele tradiționale românești, fasolea boabe devine o alegere cu impact caloric semnificativ. Prin adăugarea altor ingrediente precum legume și carne, numărul caloriilor se dublează. În contrast cu fasolea boabe, fasolea bătută oferă o opțiune mai puțin nocivă din punct de vedere caloric, fiind astfel mai prietenoasă cu silueta. Potrivit datelor de la klorii.ro, valoarea calorică a fasolei bătute este mai mică decât cea a unei prăjituri, care conține în jur de 243.6 calorii la 100 de grame.
Consumul moderat și conștient al fasolei boabe este esențial pentru cei care își doresc să mențină o greutate sănătoasă. Deși bogată în vitamine din grupul B, C, E și K, precum și în minerale esențiale precum molibdenul, fasolea boabe trebuie să fie integrată în dietă cu măsură.
SURSA FOTO: Arhivă CIAO