Uita de vacantele in strainatate! Lacul de smarald din Romania pe care e musai sa il vizitezi: cu ce se deosebeste de alte lacuri de la noi din tara VIDEO

Publicat: 24 mai 2017, 18:05 Autor: Echipa Ciao.ro Life

Daca sunteti in cautare de senzatii tari, trebuie neaparat sa ajungeti in apropierea localitatii tulcene Turcoaia. Aici se afla lacul Iacobdeal, un lac antropic, unde se poate sari de pe o trambulina de la 10 metri inaltime.

Lacul a aparut intr-o veche cariera de piatra exploatata de italienii stabiliti in zona, in urma cu zece ani. Izvoarele subterane au iesit insa la suprafata si au format un loc de o frumusete rara.

Culoarea de smarald a lacului si limpezimea apei, forma de caldare, creeaza o imagine inedita, semanand cu un lac glaciar. Este inconjurat de pereti smaltuiti de granit, maluri abrupte si se spune ca in adancimile sale ar trai pesti mari.

Lacul nu are nicio legatura cu nicio alta unitate acvativa. In el nu se varsa nicio apa curgatoare si nu are niciun canal de scurgere spre Dunare. Alimentarea lacului este doar subterana si din precipitatii. Situat in Muntii Macinului, lacul nu este usor de gasit pentru ca nu exista indicatoare. Locuitorii sunt cei care te indruma spre acest colt de rai, unde scaldatul pe timp de vara este sportul principal.

In urma cu 12 ani, lacul a fost cumparat de Marcel Taranu, de meserie scafandru militar. Barbatul are in plan sa planteze in jurul lacului copaci si sa faca un camping pentru turisti, sa puna sezlonguri pe stanci si sa ofere si partide de pescuit.

Pentru ca este indragostit de meseria lui, acesta se gandeste sa ofere si sedinte de scubadiving, mai ales ca la  15-20 de metri in apa a ramas o galerie care ar  putea deveni un traseu atractiv. Prin aceasta galerie ar fi trecut o mocanita si e posibil ca inca sa mai existe liniile. Pentru toate acestea, Marcel Taranu face tot posibilul pentru a obtine fonduri europene.

Proprietarul nu percepe nicio taxa celor care se aventureaza sa faca baie in apa de smarald. Accesul la lac se face printr-o grota dand locului o tenta de aventura, de magie a naturii.

Frumusetea lacului i-a incantat si pe realizatorii filmului Aferim, dar si pe solistul Puya, care a realizat chiar si un clip aici, impreuna cu Inna.

Sursa: ideipentruvacanta.ro.

Publicat: 24 mai 2017, 18:05 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă