La 107 ani Tanti Anica e la fel de activă ca acum 50 de ani. Care este secretul ei?

Publicat: 11 nov. 2019, 16:09 Autor: Loredana News 2
La 107 ani Tanti Anica e la fel de activă ca acum 50 de ani. Care este secretul ei?

Are mai mulţi ani decât o arată numărul de la poarta ei. 107 ani, iar ea locuieşte la numărul 104. Aşa îi place unei bătrâne din judeţul Neamţ să spună.

Şi partea bună e că femeia nici nu pare să simtă vârsta. Se ţine atât de bine că n-are nevoie de niciun ajutor în gospodărie. Iată la ce se pricepe cel mai bine şi care ar putea fi secretul unei vieţi atât de lungi.

Dacă ar putea alege, tanti Anica n-ar mai vrea înainte, ci înapoi. Ar vrea să fie din nou tânără. Şi în putere. Deşi cu asta nu prea are probleme.

Se mişcă greu, dar face destulă treabă. Singură taie lemne, hrăneşte găinile şi urcă pe scaun ca să ia mămăliga de pe sobă. Şi n-are niciun pont miraculos pentru cei 107 ani ai ei. A băut numai apă din fântână şi niciodată nu şi-a calculat caloriile la masă. Tanti Anica a făcut mari 7 copii şi are 25 de nepoţi şi strănepoţi. Deşi nu mai are cea mai bună memorie când vine vorba de vârstele lor, i-ar recunoaşte pe toţi dintr-o mie.

Femeia este una dintre cele mai în vârstă persoane din ţară. S-a născut şi a crescut în acelaşi sat, acolo s-a îndrăgostit şi tot acolo şi-a cumpărat locul de veci. Doar aşa, preventiv. Odată, câţiva indivizi au mers să fure din casa bătrânei. O credeau neputincioasă, dar nu le-a ieşit planul. Femeia i-a pus mai întâi pe jar şi abia apoi a fugit la vecini. Când îşi termină toată treaba, tanti Anica se aşază liniştită pe pat şi aşteaptă cu urechile ciulite scârţâitul porţii. Să vină un nepot, un copil, cei care îi aduc bucuriile.

Publicat: 11 nov. 2019, 16:09 Autor: Loredana News 2
Pe aceeași temă
×