Klaus Iohannis a anunțat cine va fi noul Ministru al Sănătății. Propunerea premierului Ludovic Orban a fost acceptată

Publicat: 26 Mar. 2020, 14:11 General
Klaus Iohannis a anunțat cine va fi noul Ministru al Sănătății. Propunerea premierului Ludovic Orban a fost acceptată

Președintele României, Klaus Iohannis l-a numit în această după-amiază pe Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății după demisia lui Victor Costache.

Nelu Tătaru, propunerea premierului Ludovic Orban

„Nelu Tătaru face parte din echipa Ministerului Sănătății. A fost, este și va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirusului”, a spus șeful Guvernului.

Premierul a precizat că Victor Costache și-a prezentat demisia din funcția de ministru al Sănătății, din motive personale și profesionale.

„Am luat act de această demisie și îi voi transmite președintelui României Klaus Iohannis pentru a putea să se emită decretul de revocare. Aproape cinci luni de zile, Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care îl conduc. Am făcut echipă și împreună am luat o serie de decizii importante, benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru. Pe de altă parte, o înțeleg și îi mulțumesc pentru bună colaborare”, a mai spus Orban.

Cine este Netu Tătatu, noul Ministru al Sănătății

Nelu Tătaru, are 47 de ani, este medic chirurg la Spitalul din Huși, pe care l-a și condus o perioadă în calitate de manager, și este liderul PNL Vaslui. Nelu Tătaru a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății în decembrie anul trecut, moment din care a devenit principalul comunicator și cel mai vizibil oficial din această instituție, în mandatul lui Victor Costache.

Din momentul izbucnirii crizei coronavirus în România, a condus Grupul de lucru din Ministerul Sănătății care gestionează criza coronavirus în România.

Publicat: 26 Mar. 2020, 14:11 General
Pe aceeași temă