Joi va ninge în România! Valul de aer polar va pune stăpânire pe țara noastră

Publicat: 17 Sep. 2019, 16:11 Ciao.ro
Joi va ninge în România! Valul de aer polar va pune stăpânire pe țara noastră

Valul de aer polar a ajuns în partea nordică a României, iar de miercuri ca cuprinde și sudul, astfel că temperaturile vor scădea cu aproximativ 10 grade în toată țara.

Valul de aer polar se apropie de România. În zonele înalte, ar putea apărea chiar prima lapoviță și ninsoare din această toamnă. Cu toate astea, de luni, 23 septembrie, vremea se va încălzi din nou.

Valul de aer polar se apropie de România

Joi, vineri, sâmbătă, temperaturile nu vor mai trece de 23 de grade Celsius, nici în extremitatea de sud a țării. Temperaturile foarte scăzute, de final de septembrie, început de octombrie. Două anotimpuri astăzi (marți n.r.), toamnă pe partea de nord a țării și mijloc de vară în sud, scrie digi24.ro.

Valul de aer polar se apropie de România

Luni, 23 septembrie, va fi echinochițul de toamnă, este momentul în care noaptea va începe să crească, să fie mai lungă decât ziua. Începe toamna astronomică.

Precipațiile vor fi slabe cantitativ, dar vor apărea. Mâine (miercuri n.r.) sunt condiții de ploi slabe în sud, în sud-est, inclusiv în București.

Pentru că temperaturile vor scădea foarte mult, atât pe creste, cât și în depresiuni, vor fi temperaturi negative, noaptea și în prima partea a zilei, aceste temperaturi vor face ca precipitațiile să devină lapoviță și ninsoare pe creste, în special pe crestele Carpaților Orientali, în cursul zilei de joi și de vineri, dar slabe cantitativ. Vor fi primii fulgi de zăpadă din această toamnă.

Publicat: 17 Sep. 2019, 16:11 Ciao.ro
Pe aceeași temă