Irina Loghin s-a chinuit ani întregi să devină mamă: „Îmi pierdusem speranța că voi face copii”

Publicat: 03 mai 2023, 13:27 Autor: Camelia Vedete

Irina Loghin s-a chinuit ani întregi să devină mamă. Artista de muzică populară a povestit prin ce momente grele a trecut, având sarcini toxice.

Irina Loghin povestește cu mare emoție de sarcinile pe care le-a avut, dar și despre cât de greu i-a fost. Cântăreața a avut ambele sarcini toxice și ajunsese piele și os. După patru luni și-a revenit și a reușit cu greu să nască. Primul an de maternitate fiind foarte greu pentru artistă, conform demamici.ro.

Irina Loghin s-a chinuit ani întregi să devină mamă

Atunci când Irinuca a născut, ați avut amintiri din perioada în care și dumneavoastră deveneați mamă? Cum ați aflat că ați rămas însărcinată?

Irina Loghin: „Atunci parcă nu-ți dai seama ce ți se întâmplă. Pe Ciprian l-am făcut la 36 de ani, nu mi-l dădea Dumnezeu până atunci. Am aflat la Târgu Mureș de un profesor bun și m-am dus la un control să văd ce se întâmplă, care e motivul pentru care nu rămân însărcinată.

Și am aflat că aveam o trompă înfundată și din cauza asta nu devenisem mamă atâția ani. La o lună de zile după ce mi-a dat un tratament, am rămas cu Ciprian. Iar Irinuca a venit nepregătită.”

V-a fost greu în timpul sarcinii?

Irina Loghin: „Am avut ambele sarcini toxice. Primele patru luni au fost cele mai grele. Când a început să miște sarcina, mi-am mai revenit, parcă nu mai eram nici gravidă. Eram piele și os, nu mâncam nimic. Am întrerupt și cântatul.”

Ați purtat cele două sarcini undeva în perioada anilor ’70. Pe atunci nu erau așa multe informații cum sunt acum. V-ați simțit speriată?

Irina Loghin: „Am plecat la țară la mama, iar cele două surori ale mele care erau și ele acolo au fost alături de mine. Ele deja trecuseră prin ce treceam eu și-mi ziceau: >.

Nu voiam să mănânc nimic, dar ele îmi pregăteau tot felul de lucruri. Îmi ziceau: >. Și așa mă făceau să mănânc. Mama era mai haioasă de felul ei și de la sarcină m-am trezit cu niște frisoane groaznice. Era caniculă, luna lui cuptor, iar sora mea mi-a făcut focul în casă. Și-a văzut mama focul când venise de la câmp, de la prășit de porumb, și nu înțelegea ce se întâmplă.

>, i-a zis sora mea. S-a minunat mama și a zis că ne vor da oamenii ăștia în jurnale, cu focul aprins în iulie.”

Ce alimente evită Irina Loghin pentru a se menține în formă la 83 de ani

Mi-aș dori ca lumea să aprecieze foarte mult stilul de viață sănătos, nu știe ce pierde. Tot răul din organism vine de la alimentație, ce mănânci. Dovadă că sunt a fost un moment în care niște chiftele mi-au lăsat gura apă, dar totodată mi-a venit un miros de ulei încins și am renunțat.

Pentru toate gospodinele, în general, este așa de simplu să gătești o mâncare. Ai tăiat ceapa, cât mai multă, pentru că se știe că ceapa dă gustul oricărei mâncări. Ceapa dă dulceață, parfum, miros, tot. De ce pui ceapa în ulei, chiar dacă ai călit-o? Pune-o direct în tigaie, pică puțină apă, pune capacul peste ea, las-o să se cristalizeze bine acolo și pe urmă pui uleiul rece, că nu se mai încinge și atunci este o mâncare sănătoasă.

Trebuie să avem atenție la toate, în primul rând mezelurile, care sunt otravă, groaznice pentru organism, mai ales dimineața. Majoritatea mănâncă afumături, care sunt înfiorătoare, crimă pentru ficat și stomac. Și mulți nu își dau seama că trebuie să simtă și viața sănătoasă, nu doar fumul„, a declarat Irina Loghin pentru wowbiz.ro.

Irina Loghin a fost la un pas de moarte!

Cântăreața de muzică populară a trecut printr-o situație complicată atunci când era mai mică, fiind la un pas de moarte. Artista a fost cât pe ce să fie sfâșiată de o haită de lupi!

Am rămas marcată pe viaţă de o întâmplare destul de emoţionantă. Faptul că stăteam într-un cătun, veneau lupi. Fratele meu cu un vecin au zis să merg să duc oile înapoi. Şi m-am dus, am urcat prin lăstărişul ala, până sus. Îmi era puţin urât.

Când am ajuns acolo, acolo erau foarte mulţi scaieţi din aştia cu mărăci, care agăţau. Şi lângă ei văd un câine. Stătea cu capul în jos şi când m-a simţit a făcut ochii mari la mine. Aveam o căţeluşă lup şi am crezut că este căşeluşa mea Dolfa. Când m-am dus mai aproape mai erau vreo şase, şapte. Erau haită de lupi. Am început să ţip. Fratele era destul de departe de mine. Oile au mirosit treaba asta…m-au şi auzit ţipând şi au început să fugă. Eu după oi şi lupii după mine. Fratele şi celălalt băiat au început să fluiere când m-au văzut că coboram. Şi am rămas cu o teamă”, a povestit Irina Loghin într-un interviu mai vechi.

Publicat: 03 mai 2023, 13:27 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă