Ireal! Cu cât a ajuns să se vândă pe internet o bancnotă de 100 de lei cu Bălcescu

Publicat: 10 oct. 2022, 12:45 Autor: Camelia News
Ireal! Cu cât a ajuns să se vândă pe internet o bancnotă de 100 de lei cu Bălcescu

Cu cât a ajuns să se vândă pe internet o bancnotă de 100 de lei cu Bălcescu. Mulți români păstrează acasă bancnote vechi și o mulțime de alte obiecte de colecție. Chiar foarte multe fiind din perioada lui Ceaușescu.

Banii din perioada comunistă erau ca și astăzi, bancnote și monede. Bancnotele erau din hârtie, cea mai mică valoare având 10 lei, iar cea mai mare, 100 de lei. Monedele erau din metal (fier şi aluminiu), dar cele mai folosite erau cele de 25 de bani, 1 leu şi 5 lei.

Cu cât a ajuns să se vândă pe internet o bancnotă de 100 de lei cu Bălcescu

Bancnota de 100 de lei avea imprimată pe faţă imaginea revoluţionarului Nicolae Bălcescu, iar pe verso, Ateneul Român

Bancnota de 50 de lei avea imprimată pe faţă imaginea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Iar pe verso, Palatul Culturii din Iaşi.

Dacă ai acasă bancnote 100 de lei din perioada Republicii Socialiste România, acum le poți vinde și cu 25 de lei o bancnotă de 100 de lei. Mai scumpe sunt bancnotele de 50 de lei din timpul lui Ceaușescu, căci pe acestea poți obține suma de 50 lei actuali/buc, potrivit Vocea.

Ai acasă moneda de 50 de lei cu chipul lui Alexandru Ioan Cuza?

Dacă ai cumva acasă o monedă de 50 de lei cu chipul lui Alexandru Ioan Cuza ești bogat. Iată cu ce sumă se vinde în acest moment.

Este bine de știut că, monedele vechi, care datează încă din timpul marilor voievozi ai țării noastre, te pot îmbogăți peste noapte. Ele se vând la sume colosale, iar internetul este plin de astfel de anunțuri. Tocmai de aceea, este bine să verifici atent prin sertarele bunicilor.

Poate ai norocul să dai de vreo monedă veche extrem de valoroasă, la fel ca cea de 50 de lei cu chipul lui Alexandru Ioan Cuza pe ea. Citește continuarea aici.

Publicat: 10 oct. 2022, 12:45 Autor: Camelia News
Pe aceeași temă