Ionuț Iftimoaie a intrat în categoria grea a afeceriștilor! Fostul sportiv și-a asigurat pensia printr-o investiție la care visa de mult timp

Publicat: 05 iul. 2021, 22:01 Autor: Dora Bazavan Vedete

Sportivul s-a retras de 12 ani la Comănești, orașul său natal, acolo unde are o casă de revistă, cu o curte imensă și impunătoare, și a început niște afaceri la care visa de ceva timp.

“Îmi place conceptul de strip mall, cu magazine mai mici, diversificate. Este un proiect ambițios pe care îl dezvolt în  zona comercială a orașului. Inaugurarea primului modul de 900 mp a fost în luna noiembrie anul trecut. Estimez ca în două luni să inaugurăm și următorul modul tot de 900 mp, pentru că deja am început și construcția modulului 2. Valoarea investiției pentru cele module este de circa 1,2 milioane euro, bani luați pe credit bancar. Abia în ultima vreme am reușit să pun cap la cap acest concept care a generat și circa 40 locuri de muncă. Pot spune că mi-am asigurat deja pensia, am contracte de chirie pe 10 ani, e pensia mea. După 20 de ani de sport nu am niciun leu care  să îmi vină de pe urma rezultatelor sportive, deși mi-am terminat cariera din poziția de campion mondial! Dar nu mă plâng, că mi-a dat Dumnezeu oportunități!”, a povestit Ionuț Iftimoaie.

Și pentru că e vară și perioada vacanțelor, Ionuț Iftimoaie a început deja concediile. Mai întâi și-a dus frumoasa soție în Grecia, acolo unde s-au relaxat ca în luna de miere, apoi urmează și vacanțele împreună cu copiii. Soția lui Iftimoaie, Maria, este într-o formă de zile mari după ce a născut 3 copii. Are o silueta de invidiat și propriul atelier de croitorie care îi asigura ținutele.

Dacă inițial a fost vorba doar de a sta o perioadă în Comănești, imediat după nașterea primului copil, pe parcurs ne-am dat seama că este cel mai bine să și rămânem aici, aproape de părinții noștri. Așa că ne-am construit o căsuță, avem și curte destul de mare încât copiii să se joace în voie. Apoi, când copiii au început grădinița, Maria și-a deschis un atelier de croitorie care merge foarte bine, iar eu am început să construiesc câteva spații comerciale, care să asigure un venit lunar familiei mele”, a spus pentru Ciao.ro, Ionuț Iftimoaie. Atât fostul mare sportiv cât și soția lui se ocupă acum împreună de creșterea celor 3 copii ai lor și le dedică acestora tot timpul necesar.

“La început, când copiii erau mici, am avut nevoie de ajutor, așa că am avut pe parcurs câteva bone, erau și bunicile care ne ajutau… Dar acum lucrurile sunt mult mai relaxate. Copiii cei mari au terminat clasa a 6-a și cea mică urmează să intre la școală la toamnă… Totul este foarte aproape, orașul este mic și avem timp pentru noi, ceea ce în București nu se întâmpla asta. Acesta a fost unul dintre motivele principale pentru care am ales Comăneștiul.  La noi în casă toată lumea are ceva de făcut. Fiecare își face partea lui, copiii au fost crescuți cu spiritul de responsabilitate, așa că fiind mulți ne organizăm în așa fel încât să terminăm cât mai repede treaba. De exemplu, Maria și cu mine pregătim mâncarea, Nicol așează masă, Nicholas dă cu aspiratorul și Ioana ajută și ea. Ne organizăm pe moment și avem regulile noastre…În ceea ce privește educația copiilor, am încercat atât eu cât și soția să fim pe aceeași lungime de undă și să avem aceleași principii, să nu ne abatem prea mult dar în același timp să le fim prieteni, să avem încredere reciprocă”, a mai mărturisit Ionuț Iftimoaie pentru Ciao.ro despre cum și-au împărțit sarcinile acasă, având o familie numeroasă.

 

 

Publicat: 05 iul. 2021, 22:01 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă