Încep vacanțele! Tot ce trebuie să știi dacă vrei să pleci în concediu în Grecia

Publicat: 12 apr. 2021, 13:53 Autor: Elena Life

Sezonul estival se apropie cu repeziciune, iar pandemia de coronavirus crează probleme de mai bine de un an turismului din întreaga lume. Spre deosebire de anul trecut, anul acesta, din ce în ce mai multe țări caută modalități de a deschide turismul în siguranță pentru persoanele vaccinate sau care au trecut deja prin boală.   

Cu toate că Uniunea Europeană lucrează în prezent la un certificat verde pentru cei vaccinați, trecuți prin boală sau testați, tot mai multe state îşi fac propriile planuri.

Islanda a introdus deja certificate pentru cetățenii săi vaccinați, la fel și Danemarca. Grecia a anunțat că își va deschide activitatea turistică de la mijlocul lunii mai. Pentru cei care s-au vaccinat cu ambele doze, au trecut prin COVID 19 şi au anticorpi sau au un test negativ.

Grecia, printre locurile preferate de români

Grecia este una dintre destinațiile de vacanță favorite de români. Astfel că autoritățile fac demersuri pentru a redeschide granițele pentru turiști în condiții de siguranță.

”Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România. Din 16 aprilie, granițele României se vor redeschide pentru turiști.  Evident, cu niște condiții. Și acelea sunt: un formular de localizare. (acela este ușor completabil pe internet). Sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ.

Practic, sunt două momente. Momentul intrării în Grecia, și momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiștii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document. (Aceste există și acum pe internet). Un test PCR negativ sau certificat de vaccinare.

La momentul revenirii în țară, dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU-ului, nu e absolut nicio problemă. Dacă totuși este, și cetățeanul român este vaccinat, și prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină. Deci nu are nicio problemă.

Dacă nu are vaccinul și a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină”, a declarat ministrul Economiei și Turismului, Claudiu Năsui, la Antena 3.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 12 apr. 2021, 13:53 Autor: Elena Life
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă