Ilinca Vandici a suferit de depresie postnatala. Marturiile cutremuratoare ale vedetei

Publicat: 12 ian. 2019, 14:38 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete

Ilinca Vandici a devenit mama pentru prima data in 2017, cand a dat nastere unui baietel. Desi clipele petrecute alaturi de Zian sunt de nepretuit acum, vedeta a marturisit ca s-a confruntat cu depresia postnatala.

Prezentatoarea tv a marturisit recent cum a reusit sa treaca peste cea mai grea perioada din viata ei. Ilinca Vandici si-a deschis sufletul intr-un interviu pentru Viva.ro.

”În momentul în care ești însărcinată trebuie să te pregătești energetic, sufletește pentru tot ceea ce urmează să se întâmple. Să nu pierzi legătura cu Dumnezeu și să te rogi pentru tot ce e mai bun pentru tine și pentru copilul tău. Când eram însărcinată nu am simțit absolut nimic.

Ilinca Vandici credea ca nu va face fata maternitatii, iar simptomele depresiei postnatale s-au instalat a doua zi de la nastere.

Când am născut, zilele din spital au fost debusolante. Nu știam ce se întâmplă. Voiam copilul, dar nu știam cum să-l țin, cum să-l alăptez. Ascultam la tot ce îmi spuneau doctorițele, asistentele. Îmi era frică să nu-i fac ceva rău, să nu se întâmple ceva. La a doua zi de spitalizare toți membrii familiei plecaseră și mi-au adus copilul să alăptez. Am rămas doar eu cu copilul”, a povestit vedeta de la Kanal D.

Ilinca Vandici a suferit de depresie postnatala

Vedeta a detaliat pas cu pas momentele grele prin care a trecut, marturisind ca a plans continuu saptamani bune. De asemenea, ea a spus ca nu crede ca isi mai doreste un al doilea copil.

”Am sărit din pat cu copilul în brațe, direct după operație. A venit asistenta să facă băiță copilului, iar atunci m-a luat răul. În momentul respectiv doar am simțit cum mi se face rău, m-am așezat puțin. După ce a plecat toată lumea și am rămas singură nu m-am putut opri din plâns. A fost o descărcare, o panică, o frică.

Nu știu ce simțeam, ce e interiorul meu, pentru că nu știam ce să-i spun mamei de ce plâng. Am ajuns acasă. Erau atacuri de panică ceea ce mi se întâmpla. Aceste temeri s-au acutizat, pentru că în prima noapte de când am ajuns acasă bebe a plâns de seara până dimineața la ora 5. Eu fiind atât de panicată și speriată i-am transmis copilului aceeași stare, aceeași energie”, a mai declarat Ilinca Vandici.

”Am vorbit cu un psiholog despre asta. Mi-au explicat oameni care se pricep la asta și sunt în domeniu care sunt nevoile pe care le are copilul. Bebelușul se liniștește și dacă îl țin piele pe piele. Am schimbat și laptele. Când m-am liniștit eu, s-a liniștit și el”. 

Publicat: 12 ian. 2019, 14:38 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete
Pe aceeași temă