Idei de ținute vestimentare pentru serile de poker

Publicat: 29 Jul. 2021, 15:54 Arhiva

Atunci când primești o invitație la o petrecere cu tematică poker sau la un cazino trebuie să te pregătești nu doar în ceea ce privește jocul în sine, ci și din punct de vedere vestimentar. Asta pentru că ținuta aleasă îți poate influența starea de spirit, modul în care vei fi privit de către ceilalți participanți, interacțiunea cu jucătorii și implicit modul în care vei juca.

În primul rând, trebuie să iei în considerare locul în care vei merge. Fiecare cazino presupune un anumit cod vestimentar, pe care trebuie să îl verifici înainte de a-ți plănui seara la ruletă, iar acesta poate să fie de la elegant până la casual. La fel este și atunci când vine vorba de petreceri private. Gazda poate să impună ținute glam, funny sau pur și simplu smart casual. Cele din urmă sunt întâlnite cu precădere la party-urile unde invitații vor opta să joace online poker, iar in acest caz accent se va pune pe articole vestimentare confortabile, relaxante.

Un alt aspect care nu poate fi trecut cu vederea este felul în care ținuta aleasă te va face să te simți. Piesele vestimentare și accesorile alese trebuie să fie în concordanță cu personalitatea și stilul tău, să fie confortabile, impecabile, să îți confere un plus de încredere și în care să te simți cu adevărat un câștigător.

Iată câteva idei de ținute vestimentare pentru o seară de poker de neuitat:

  • White Tie

De regulă, când ne gândim la cazino, ne gândim la eleganță, farmec și lux. Astfel, nu e de mirare că atunci când se organizează seri de poker în locuri de gen se apelează la dress code-ul “white tie”. Ținutele pentru domni trebuie să cuprindă următoarele piese vestimentare: fracul negru sau midnight blue; pantalonul, confecționat din același material ca fracul va avea culoare identică și decorat în lateral cu o bandă lată din satin; cămașa albă, de foarte bună calitate, la fel și vesta și papionul. Vor înnobila ținuta butonii de la cămașă și batista albă așezată la buzunarul fracului.

Doamnele vor opta întotdeauna pentru rochii lungi, croiuri elegante, bijuterii prețioase, mănuși albe sau gulere de blană. Pentru un plus de rafinament pot alege să își aranjeze părul într-un coc, iar când vine vorba de machiaj, smokey-eyes e cheie succesului.

  • Cocktail

Rămânem tot în zona de elegant și îți vom propune o ținută “cocktail”. De obicei, bărbații ar trebui să poarte un costum cu cămașă, pantofi de tip Oxford și cravată sau papion. Atenție însă la costum. Acesta trebuie să fie confecționat cu o țesătură mai evidentă pentru a sublinia elementul de petrecere de seară și a-l separa de un costum de afaceri de zi.

În ceea ce privește ținuta doamnelor, ei bine, acestea pot fie să aleagă rochii cu ștrasuri brodate, paiete sau franjuri, de preferință aurii sau argintii, fie să opteze pentru rochii cloș sau conice, salopete, asortate cu pantofi stiletto nude sau negri.

  • Las Vegas

Pentru o seară de poker în care cuvântul de bază e distracția, se poate merge cu siguranță pe ținute inspirate din fascinantul Las Vegas. În acest caz, domnii poți să închirieze de la magazine de profil costume Elvis Presley, Gangster, Austin Powers sau Hangover. De asemenea, pot să aleagă un sacou, cravată sau papion cu printuri sau butoni pentru cămașă cu motive poker.

Reprezentantele sexului frumos pot să opteze și ele pentru costume inspirate din filme celebre cu tematică poker precum “The Great Gatsby”, dar, în același timp, pot să poarte rochii cu printuri inspirate din cărțile de joc și cercei sau coliere din “jetoane”.

  • Smart casual

Dacă la seară de poker la care sunteți invitați, dress code-ul e unul mai puțin pretențios, se poate adopta un look smart casual. De altfel, este și o imagine promovată și de către unii jucători de poker celebri. De această dată, bărbaților li se permite să poarte jeanși și jachete sau tricouri slim fit, ba chiar și șepci sau adidași, respectiv mocasini.

Doamnele și domnișoarele pot, de asemenea, să opteze pentru jeanși sau topuri lejere. Machiajul poate să fie unul natural, iar coafurile cât mai lejere.

Și pentru că vorbim de un joc de strategie, evident că sunt și câteva trucuri vestimentare la care unii jucătorii au apelat de-a lungul timpului și care sunt menite să distragă atenția celorlalți participanți sau să îi influențeze. Ochelarii de soare sau căștile purtate în timpul partidei de poker, top-urile cu glugă, dar și tricourile Superman sau Batman, sau cele cu mesaje motivaționale, sunt câteva dintre ele. Iar când vine vorba de noroc, unii jucători apelează la “puterea” unor inele, brățări, tricouri sau șepci care sunt considerate adevărate talismane.

 

Publicat: 29 Jul. 2021, 15:54 Arhiva
Tags:
Pe aceeași temă