Iarna se întoarce! Cod galben de ninsori în 15 județe și București

Publicat: 09 mart. 2021, 10:28 Autor: Elena Arhiva
Iarna se întoarce! Cod galben de ninsori în 15 județe și București

Iarna se întoarce! Meteorologii au emis un cod galben de ninsori pentru sudul țării, dar și o informare meteorologică pentru celelalte zone ale țării, valabile până joi dimineață. 

Informarea meteorologică este emisă pentru intervalul 9 martie, ora 23:00 – 11 martie, ora 10:00 și vizează precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 09 martie, ora 23:00 – 11 martie, ora 10:00;
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului;

În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile. În extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.
Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte. Viteza vântului va fi de de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice. În această zonă valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale. În nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

Iarna se întoarce! Cod galben de ninsori în 15 județe și București

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  – COD GALBEN

Codul galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă local consistent va intra în vigoare în data de 10 martie, ora 03:00 și va expira a doua zi, 11 martie, la ora 06:00.

Interval de valabilitate: 10 martie, ora 03:00 – 11 martie, ora 06:00
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă local consistent;

În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 09 mart. 2021, 10:28 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă