Iarna nu vrea să plece! Ninsori viscolite și vânt puternic în 19 județe din țară

Publicat: 28 feb. 2020, 10:08 Autor: Elena Arhiva
Iarna nu vrea să plece! Ninsori viscolite și vânt puternic în 19 județe din țară

Iarna nu vrea să plece! În următoarele ore, 19 județe vor fi lovite de ninsori. Codul galben de viscol este, însă, valabil pentru zonele de munte, potrivit Administrației Naționale de Meterologie.

În intervalul 28 februarie, ora 09:00, până pe 29 februarie, ora 11:00, în zonele de munte din 19 județe, între care Sălaj, Cluj, Bihor, Alba, Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Covasna, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea se vor semnala ninsori.

De asemenea, până sâmbătă dimineaţa, în Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curbură local va ninge în general moderat cantitativ şi se va depune strat mai consistent de zăpadă. Ba mai mult, vântul se va intensifica treptat şi va fi viscol. Vor fi viteze în general de 70 – 80 km/h, pe parcursul zilei de vineri (28 februarie), apoi de 90 – 100 km/h.

Trecător vor fi ninsori şi în vestul şi centrul ţării, dar în general slabe cantitativ.

Iarna nu vrea să plece! COD GALBEN 

Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 09:00 – 29 februarie, ora 11:00
Zone și fenomene vizate: local la munte, îndeosebi în zona înaltă – intensificări ale vântului și viscol; ninsori în general moderate cantitativ.

 În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură local va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat mai consistent de zăpadă. Îndeosebi în zona montană înaltă vântul se va intensifica treptat și va fi viscol. Vor fi viteze în general de 70….80 km/h, pe parcursul zilei de vineri (28 februarie), apoi de 90…100 km/h.

Trecător ninsori vor fi și în vest și în centru, dar în general slabe cantitativ.

Publicat: 28 feb. 2020, 10:08 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă