Iarna aceasta, trimite-l la distracție

Publicat: 10 Dec. 2019, 12:47 Life
Iarna aceasta, trimite-l la distracție

Cu toții știm că iarna este un anotimp friguros, dar frumos. În fiecare an, în această perioadă, ne confruntăm cu problema lipsei de ocupație, pentru că, să fim sinceri, e cam greu să-ți găsești ceva de făcut când nu prea vrei să ieși afară și să te confrunți cu frigul… Din fericire, pentru copii nu este așa. Atât timp cât este vorba despre distracție, parcă nici nu conștientizează prezența frigului.

Există o grămadă de activități pe care copiii le pot desfășura în interior, dar nu despre asta este articolul acesta, ci despre ce pot face ei afară, pe zăpadă…despre activitățile cu adevărat distractive.

Cred că suntem cu toții de acord că taberele sunt cea mai bună opțiune de  a petrece timpul liber. Nu doar pentru că, fiind tabere, copiii le văd ca pe niște oportunități de a se distra, ci și pentru că, deși ei nu știu asta, au ocazia de a învăța o grămadă de lucruri noi și de a consolida cunoștințe pe care le aveau deja. Și cum vacanța de iarnă se apropie cu pași repezi, ce-ar fi să-ți trimiți micuțul/micuții într-o tabără de schi?

„De ce aș face asta?” – probabil te întrebi. Ei bine, taberele de iarnă durează aproximativ o săptămână, din care cinci zile se schiază. Cursurile se desfășoară în grupe și este dovedită științific puterea acestora în evoluția individuală a fiecărui copil. Se creează o legătură strânsă între ei și de aceea, atunci când unul reușește, ceilalți vor simți dorința de a reuși cât mai repede și/sau vor avea siguranța că pot și ei.

Pe lângă abilitățile sociale pe care le pot dobândi într-o tabără de schi, copiii își pot dezvolta echilibrul static, dinamic și echilibrul în alunecare, la coordonare, forță și mobilitate. De asemenea, schiatul le insuflă prichindeilor curaj, încredere de sine, îi ajută să se adapteze mai ușor și să găsească soluții mai repede. Fiind pe pârtie, micuțul se confruntă adesea cu problemele tipice la care trebuie să dea o soluție: panta, mediu, temperatură, condiții meteo.

Schiul este o provocare. O lume nouă pe care copilul tău este dispus să o descopere. Știm că o tabără de iarnă este puțin mai complicată decât una de vară: mai multe haine, nevoia de a manevra un nou echipament… dar ideea este ca prichindelul să învețe să mânuiască cele necesare și să se descurce singur.

În caz ca nu te-am convins sau încă ești în dubii când te gândești la posibilitatea că micuțul tău să-și petreacă puțin din timpul său într-o tabără de schi, te anunțăm că există și opțiunea taberelor de schi pentru familie. Puteți merge cu toții într-o stațiune de ski, să învățați cum să practicați acest minunat sport de iarnă și, mai ales, să petreceți timp împreună. Nu aveți nimic de pierdut!

Concluzionând, susținem că o tabără de schi este o oportunitate super de a învăța, a-ți dezvolta nenumărate abilități, de a cunoaște oameni noi și de a-ți crea amintiri de neuitat alături de niște oameni dornici să te învețe. Cum sezonul este din ce în ce mai aproape, hotărăște-te cât încă mai sunt locuri disponibile și trimite-ți copilul la distracție.

Publicat: 10 Dec. 2019, 12:47 Life
Pe aceeași temă