Guvernul a alocat fondurile pentru programele Rabla Clasic si Rabla Plus

Publicat: 03 Apr. 2019, 18:17 News 2
Guvernul a alocat fondurile pentru programele Rabla Clasic si Rabla Plus

Vesti bune pentru romanii care asteptau alocarea fondurilor pentru programul Rabla.

La inceputul acestei saptamani s-a publicat in Monitorul Oficial bugetul pentru venituri si cheltuieli pe anul 2019. Astfel, aflam ca s-au alocat sumele necesare pentru programele Rabla Clasic si Rabla Plus pe 2019.

Astfel, romanii vor putea in sfarsit sa se bucure de achizitia unei masini noi cu ajutorul programelor Rabla Clasic si Rabla Plus.

Guvernul a alocat fondurile pentru programele Rabla

Guvernul a alocat fondurile pentru programele Rabla

„La propunerea Ministerului Mediului aprobăm astăzi bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, principala sursă de finanţare guvernamentală pentru programe şi proiecte destinate protecţiei mediului.

Românii aşteaptă lansarea programelor de mediu şi iată că, odată cu aprobarea bugetului, acestea pot începe. Vom continua aşadar cel mai longeviv program guvernamental «Rabla clasic» care, anul acesta, se află la a 15-a ediţie.

Prin bugetul alocat, de 322 milioane lei, aproximativ 35.000 de români vor avea posibilitatea să-şi înlocuiască maşinile mai vechi de opt ani cu altele noi puţin poluante. Continuă şi programul «Rabla plus», prin care finanţăm achiziţia de maşini electrice şi hibrid cu o sumă totală de 93 de milioane de lei.

Vorbim despre un program de mare succes, care oferă cel mai consistent eco-voucher din UE, aproximativ 10.000 de euro pentru maşini electrice 100%. Stimulăm astfel tranziţia către eco mobilitate şi construim în România o adevărată piaţă a vehiculelor ecologice”, a afirmat Viorica Dăncila, vineri, in debutul sedintei de Guvern, potrivit zf.ro.

Publicat: 03 Apr. 2019, 18:17 News 2
Pe aceeași temă