Greselile pe care le fac parintii si afecteaza stima de sine a copilului. Iata ce nu trebuie sa mai faci

Publicat: 06 mart. 2017, 15:27 Autor: Echipa Ciao.ro Parenting
Greselile pe care le fac parintii si afecteaza stima de sine a copilului. Iata ce nu trebuie sa mai faci

Stima de sine este cea care iti da curaj sa faci lucruri noi si sa accepti ideea de esec, fara ca asta sa te descurajeze complet. De aceea, cand esti parinte este imposibil sa nu gresesti.

Cei mai multi parinti considera ca ei nu gresesc in relatia cu copilul lor. Atunci cand cei mic invata lucruri noi, pe care si reusesc sa le faca, acestia capata mai multa incredere in ei. Mai jos aveti o lista cu greselile comune ale parintilor care ii fac pe copii sa nu aiba incredere in ei, potrivit qbebe.ro.

Controlul total al vietii acestuia

Un copil are nevoie pana la maturitate de sfaturile parintilor, insa acest lucru nu inseamna ca un parinte trebuie sa ii dicteze viata copilului sau. La o anumita varsta, copilul trebuie lasat sa capete independenta. Lasa-i spatiu, fara sa ii dai senzatia ca il controlezi.

Sa-l compari cu alti copii

Acest obicei al multor parinti il face pe copil sa simta ca nu e suficient de bun si, in loc sa se dezvolte pentru a fi un adult ambitios, va fi doar un adult cu un simt exagerat al competitiei. De asemenea, nu compara felul in care erai tu la varsta lui, datorita faptului ca datele problemei s-au schimbat.

Lipsa rabdarii

In timp ce unii copii invata mai greu, altii, in schimb, prind mai repede orice chestie. Cei care invata mai greu au nevoie de mai multa rabdare, pentru a le explica si a le arata ce au de facut.

Scoaterea in evidenta a greselilor

Ca si copiii, adultii sunt predispusi la greseli. Datoria ta este sa il indrumi si sa-i explici unde a gresit, fara sa pui accent doar pe partile negative. Daca ii reprosezi ceva, ai grija sa ii aduci si o lauda pentru un lucru pozitiv.

 

 

 

Publicat: 06 mart. 2017, 15:27 Autor: Echipa Ciao.ro Parenting
Pe aceeași temă